Gå til sidens hovedinnhold

Anders Jacobsen opereres i mai

Har fortsatt ikke fått gjort noe med korsbåndsskaden.

Anders Jacobsen skal først opereres i mai for korsbåndsskaden han pådro seg da han falt i skiflygingsbakken i Planica for to uker siden.

Etter operasjonen må Jacobsen gå med krykker i seks uker, men han kan starte opptrening med balanse-, styrke- og bevegelighetsøkter allerede etter to uker. Operasjonen blir gjennomført rundt 20. mai.

- Jeg har ikke dårlig tid. Hovedfokuset er å bli 100 prosent bra i kneet, og en dag skal jeg være tilbake for fullt i bakken, sier Jacobsen til skiforbundet.no.

Neste sesong er det vinter-OL i Sotsji. Jacobsen tok bronse i storbakken i VM i Val di Fiemme. 28-åringen kjempet også om hoppukeseier.

MR-undersøkelse
Jacobsen falt stygt under verdenscupfinalen i slovenske Planica 22. mars. Han ble fraktet til sykehuset i den slovenske hovedstaden Ljubljana, og der ble det påvist korsbåndsskade, men ikke noe brudd i kneet. I påsken ble det foretatt en MR-undersøkelse i Oslo. Den bekreftet korsbåndsskaden i tillegg til at han har pådratt seg en skade på det indre leddbåndet.

Professor Lars Engebretsen håper Jacobsens leddbåndsskade vil bli leget innen operasjonsdatoen ved å bruke en spesialtilpasset skinne. Menisken i kneet kan også være skadet, men denne skal normalt gro til operasjonen.

Seks måneder
Selv om korsbåndsskader er alvorlige, er det ifølge Engebretsen ikke den mest kompliserte skaden for skihoppere.

- Tradisjonelt tar det seks måneder å være tilbake for en utøver i vridningsidretter som skihopping. Men vi ser ofte at det går ett år før utøveren igjen føler at kneet igjen er til å stole 100 prosent på, sier han.

Jacobsen vil få tett oppfølging av en fysioterapeut på Hønefoss i tillegg til Olympiatoppens helseteam. (©NTB)

Kommentarer til denne saken