Gå til sidens hovedinnhold

Anders’ kraftige lønnshopp

Anders Jacobsen kan snart hoppe i sin egen pengebinge.

For ifølge Ringerrikes Blad er den 21 år gamle hoppstjernen den norske vinteridrettsutøveren som har dratt inn mest premiepenger fra Det internasjonale skiforbundet (FIS) hittil i sesongen.

Avisen skriver at Jacobsen har hoppet seg til 155.000 sveitsiske franc, eller 800.000,- norske kroner hittil i sesongen.

Hoppstjernen sikret seg også en splittet ny SUV-bil etter sammenlagtseieren i hoppuken. Bilen, som fremdeles ikke er lansert på det norske markedet, får trolig en prislapp på godt over en halv million kroner.

Fortsetter Jacobsen sin fenomenale fremgang i hoppbakken, sikrer han seg ikke bare heder og ære – men også en gedigen sum på sin lønnskonto. Han kan bli mangemillionær før sesongen er over.

Alpinstjernen Aksel Lund Svindal er nummer på listen. Lederen av verdenscupen sammenlagt har så langt tjent 782.000 kroner i sesongen.

Den vintersportutøveren som har tjent mest denne sesongen er imidlertid finsk. Virpi Kuitunen har etter Tour de ski-seieren og flere sterke verdenscuprenn tjent 1.011.000,- norske kroner og troner øverst på premietoppen.