Gå til sidens hovedinnhold

Anders Smådal vant NM i poker

Over 1100 nordmenn dro til Dublin for å kåre en norgesmester. Denne fyren vant.

HTML EMBED

LIVE: Når eventene er i gang, klikk på playknappen for å se poker-NM direkte.

DUBLIN (SIDE3): Ni dager, 21 480 liter øl og 1142 deltaker i Dublin. Norgesmesterskapet 2013 er over og en mann står igjen som en vinner av årets hovedturnering - «Main Event – Texas Hold’em No Limit».

Anders Smådal, en flismontør fra Ytre Enebakk er mannen som kan smykke seg med tittelen som norgesmester i Europas største pokerfestival.

- Det har ikke gått helt opp for meg ennå. Dette er bare helt utrolig, forteller en sliten norgesmester til Side3 etter seieren.

Norgesmester

Til slutt var det bare Smådal og Bjørge Storflor som satt igjen ved finalebordet i Dublin. I den siste hånden høyner Smådal fra knappen, og Storflor svarer med å gå «all inn».

Det skulle vise seg å være skjebnesvangert, da Storflor satt med dame-syv og Smådal hadde konge-åtte på hånden.

Smådal valgte å syne Storflors «all in»-bud, og de første kortene (floppen) på bordet viste konge-ess-konge.

En syver på fjerde gate la Storflor fullstendig død, og norgesmestertittelen til Småldal var et faktum.

Skulle ikke spille

Men flismontøren fra Ytre Enebakk er ingen selvskreven norgesmester. Til Side3 kan han fortelle at det var så vidt han meldte seg på til «Main Event».

- Jeg ankom først torsdag (norgesmesterskapet begynte 16.mars. «Main Event» på onsdag 20. mars. journ. Anm) og hadde egentlig ikke tenkt til å spille noe utenom litt spill utenom hovedturneringen. Men så meldte jeg meg på allikevel. Jeg angrer ikke på det nå, for å si det sånn, forteller en lykkelig vinner til Side3.

Smådal er ikke en fersking i det norske pokermiljøet, og kom blant annet på en 32. plass da turneringen ble arrangert i Riga for noen år tilbake.

- Dette er mitt femte norgesmesterskap, og jeg har alltid kommet ut i pluss, forteller han.

Hva skal du gjøre med premien på 900 000 kroner?

- Jeg har en tomt hjemme som jeg har planer om å bygge et hus på, så nå er kapitalen sikret, forteller en lykkelig norgesmester til Side3.

HTML EMBED

Ingen seiersfest

En finaleseier så lenge dårlig ut for Smådal, da han startet dagen ved finalebordet på en syvendeplass med 2 665 000 sjetonger. Ledet gjorde mannen som til slutt endte på andreplass, Bjørge Storflor med 7 675 000 sjetonger.

- Jeg prøvde å spille tight og dele mest mulig penger (I store turneringer er det vanlig at de gjenværende spillerne omfordeler premiene. Journ. Anm.). Det gikk fint, men jeg hadde ikke troen på seier før jeg gikk opp på en femteplass, sier Smådal til Side3.

Årets turnering er den største i norgesmesterskapets historie og NM-general Frode Fagerli er godt fornøyd med årets gjennomføring.

- I år var det med 1142 deltakere i mesterskapets hovedturnering – «Main Event». Det er en økning på nesten 100 deltakere og bare viser hvilken fantastisk posisjon NM har i det norske pokermiljøet. Det er fantastisk, sier Fagerli.

Til tross for en premiepott på over 900 000 kroner vil det ikke bli noe stor fest på Anders Smådal.

- Jeg har nesten ikke sovet de siste dagene. Jeg holder på å sovne her jeg står, avslutter den stolte, men veldig slitne norgesmesteren i 2013, Anders Smådal, til Side3.

De åtte som startet ved finalebordet var:

 1. Bjørge Storflor (Flornes) 7,675,000 (chips)
 2. Mikal Håland (Bergen) 6,960,000 (chips)
 3. Tor Ulvin (Trondheim) 5,035,000 (chips)
 4. Kristoffer Skolem (Kongsberg) 3,910,000 (chips)
 5. Georg Beiske (Oslo) 3,850,000 (chips)
 6. Erlend Melsom (Arendal) 2,940,000 (chips)
 7. Anders Smådal (Ytre Enebakk) 2,665,000 (chips)
 8. Roar Aspås (Elnesvågen) 1,195,000(chips)

Les alle oppdateringer på livestudio.side3.no (anbefalt) eller i boksen under.

HTML EMBED

Det skal også nevnes at Torstein Iversen er kåret til norgesmester i Fixed Limit Hold'em, Paul Myklebust vant Pot Limit Omaha-tittelen og Kristine Dalen fra Mo i Rana vant Ladies Event foran Eli Sundbakk og Siv Vekseth.

Bortimot hele norgeseliten har vært på plass i Dublin for arrangementet.

Johnny Lodden, Stephan Kjerstad og Annette Obrestad er bare tre av mange profilerte spillere som deltok, i tillegg stilte mange av tittelforsvarerne.

I tillegg var det flere kjendiser i Dublin, som Alexandra Joner, Henrik Thodesen, Ronny Johnsen, Bent Skammelsrud, Kjersti Grini, Thomas «Fingern» Gullestad og flere andre.

Onsdag startet Main Event - hovedturneringen. Denne ble i fjor vunnet av Steffen Retterholt fra Søgne, som fikk om lag én million kroner i premie.

Her er pengepremiene til de åtte første plassene (i euro):

 • 1st. € 139,370
 • 2nd. € 82,140
 • 3rd. € 54,445
 • 4th. € 34,945
 • 5th. € 19,325
 • 6th. € 16,035
 • 7th. € 13,570
 • 8th. € 11,510
Reklame

Enormt salg på alt du trenger til løping

Kommentarer til denne saken