Gå til sidens hovedinnhold

Anders Trondsen utelukker ikke overgang i sommer

Har vært forespørsler.

ULLEVAAL STADION (Nettavisen): Anders Trondsen spilte hele kampen da Norge og Sverige spilte 1-1 tirsdag. Sarpsborg-juvelen har vært en av Eliteseriens store profiler denne våren.

Utenlandske klubber skal allerede ha forhørt seg om 22-åringen. Trondsen selv ser ikke på det som noen ulempe, og er klar dersom noe seriøst skulle dukke opp.

- Ja, jeg føler jeg er klar, men det er ikke noe jeg tenker på. Jeg må ta dette når muligheten eventuelt dukker opp, sier Trondsen til Nettavisen. Han er uansett veldig tydelig på at han ennå ikke har fått noen håndfaste alternativer.

Les mer: Slik spilte Norge mot Sverige

- Jeg vet at klubben får forespørsler av og til. Så lenge det ikke er konkret, så holder jeg meg unna det. Da er det noen andre som tar seg av det.

Bekreftelse

Trondsen står med to scoringer og fire målgivende denne sesongen for Sarpsborg. Og med 90 minutter i beina mot Sverige føler han at han fikk en bekreftelse på at han kanskje er klar for større oppgaver.

- Jeg har jo vist på U21 at jeg har hatt det internasjonale nivået på mitt eget alderstrinn, men nå får man jo prøve seg på enda et nivå. Jeg føler jeg takler det bra og viser at jeg har nivået inne, sier Trondsen.

I Eliteserien ligger Sarpsborg 08 på andreplass, kun bak Rosenborg. Trondsens gode form er en av de viktigste grunnene til dette. På tirsdag gjorde han seg heller ikke bort mot en midtbane som blant annet hadde navn som Oscar Hiljemark i Genoa og veteranen Sebastian Larsson.

- Det gir motivasjon og viser at det kanskje ikke er så stor forskjell mellom enkeltspillere og spillere som spiller i større ligaer, sier Trondsen.

Men selv om klubbene skulle ligge langflate er han klar på at det er én ting han prioriterer foran alt annet når han skal til utlandet.

- Man må vurdere spilletid nå, det er det viktigste hvis man skal ut. Hvis det kommer noe konkret så får vi ta det deretter. Men jeg velger nok spilletid fremfor størrelse på klubben, sier midtbanejuvelen.

Les mer: Sarpsborg-Bakke: - Mange kan lære mye av oss

Katalanske drømmer

Trondsen er klar på at han skulle likt å prøve seg i La Liga, og drømmen er å kunne spille for Barcelona.

- Jeg har alltid likt Barcelona, men det er nok et altfor stort steg å ta. Det er ikke det som er hovedmål nå, men mer en drøm.

Realiteten er uansett, som Trondsen selv påpeker, at han har en viktig kamp mot Sandefjord før to kamper mot Brann.

Uansett er han ikke sikker på om man får se han i Eliteserien i den andre halvdelen av årets sesong.

- Det får vi se på. Slik det ser ut nå, så gjør jeg det.

- Men du utelukker ikke at dette kan endre seg i løpet av sommeren?

- Nei, man vet jo aldri i fotball. Det er jo litt av sjarmen med fotball. Man vet aldri. Vi får se når sommerpausen kommer.

Les også

John Guidetti tror Lagerbäck kan løfte Norge

Les også

Børs: Slik spilte Norge mot Sverige

Les også

Lagerbäck etter 1-1 mot Sverige: - Sitter med blandede følelser

Les også

Samuelsen om egen sesong: - Frustrerende

Reklame

Best i test: Maskinene som gir deg sunnere frityrmat

Kommentarer til denne saken