Andersen: -Lyn står sammen

Foto: Dag Langerød (TV 2 Nettavisen)

ULLEVAAL (TV 2 Nettavisen): Den som speidet etter internt bråk i Lyn-garderoben etter kampen mot Tromsø søndag, lette forgjeves.

24.05.04 00:47

LYN – TROMSØ 2-1: For makan til søndagsskole - preget av harmoni, samhold og ektefølt kjærlighet for hverandre – er det sjelden man finner i norske eliteserieklubber.

Her var alle gode buddies etter den sterke seieren over serieleder Tromsø, og ingen spor å finne etter det angivelige bråket som har ridd klubben som en mare de siste dagene.

Les kampfakta spillerbørs og referat fra Lyn - Tromsø her

Mediehysteri
- Alt er medieskapt, sier sportsdirektør Morgan Andersen, trener Espen Olafsen og kaptein Øyvind Leonhardsen om turbulensen som oppstod etter at Tommy Berntsen valgte å gi fra seg kapteinsbindet til Øyvind Leonhardsen.

Tommy Berntsen sa ingenting. Han var nemlig forsvunnet som dugg for solen for alle mediegribbene på jakt etter et såret bytte.

Dermed var det lite å fråtse i for de som hadde gjort seg forhåpninger om det.

Samtlige i Lyn-leiren avviser nemlig at klubben sliter med spilleropprør og intern misnøye.

- Dette er noe TV 2 har funnet på. Det som har skjedd er en personalsak mellom Tommy som arbeidstager og meg som representant for arbeidsgiveren, sier Morgan Andersen til TV 2 Nettavisen.

Personlig
Det har vært spekulert i om Tommy Berntsen og et par andre representanter fra spillergruppen er misfornøyd med trenerduoen Hans Knutsen og Espen Olafsen, og deres spillesystem og taktiske disponeringer. Dette avviser Andersen på det sterkeste ovenfor TV 2 Nettavisen.

-Dette handler om en personlig ting for Tommy, og dreier seg ikke om noe fotballfaglig. Tommy kom til meg med et ønske om å snakke, og jeg må vise han respekt ved å ikke dele det vi snakket fortrolig om med alle andre.

- Men er ikke skifte av kaptein i en stor klubb et tema som angår alle?

- Nei, dersom dette hadde vært en fotballfaglig sak som folk burde kjent til, så hadde vi gått til media med den. Det at vi ikke gjør det, betyr bare at dette er en personalsak, sier Andersen.

Ingen splittelse
Trener Espen Olafsen vil ikke være med på at han og kollega Hans Knutsen har en splittet spillergruppe bak seg.

- Jeg føler vi har 100% støtte fra spillerne, og vi jobber med stor ro i forhold til det vi er satt til å gjøre, sier Olafsen til TV 2 Nettavisen.

Lagets nye kaptein, Øyvind Leonhardsen, kan heller ikke få understreket sterkt nok at alle aktørene i klubben jobber mot samme mål.

- Alle i Lyn trekker i samme retning.Dette er medieskapt og det spiller uansett ingen rolle hvem av oss som leder laget. Tommy Berntsen har gjort en kjempejobb som kaptein, og jeg håper nå å bidra med mitt, sier Leonhardsen.

Men at det har vært interne debatter om kapteinsbyttet legger ikke sportsdirektør Morgan Andersen skjul på:

- Jeg har snakket med spillerne om denne saken, og det har ikke kommet noen spørsmål eller innvendinger fra spillergruppen, og det tar jeg som et tegn på at alle er tilfredse med situasjonen, sier Andersen.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.