RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss
Foto: Thomas Bjørnflaten (Scanpix)

Andersen ikke til OL

Sist oppdatert:
Jan Frode Andersen vant tirsdagens kamp i en turnering i tyske Zell, men det dekker ikke over skuffelsen over å ikke komme med til OL.

Nordmannen håpet å komme med til OL med et såkalt wild card, men fikk for kort tid siden vite at Olympiatoppen ikke ville ha ham med til lekene.

- Siste sjanse
- Det var siste sjanse. Det er forferdelig kjedelig, og jeg er selvfølgelig kjempeskuffet. Det er OL som har vært målet mitt det siste året. Jeg har også slått Lapentti som er topp 60 i verden, og har spilt Davis Cup for Norge i mange år. Jeg er desidert best i et lite land med få muligheter som tennisspiller. Blant annet er det jo ingen turneringer her, sier Andersen.

Han vil ikke gå så langt som at han føler seg sviktet i uttaket, men hadde håpet at toppidrettssjef Jarle Aambø, med sin fortid fra tennisen, kunne gitt ham en sjanse.

- I stedet tar de ut folk som driver med jolle eller villsvinskyting, sier Andersen.

Han kjøper heller ikke at han ikke oppfylte kriteriene for uttak. Andersen har vært rangert rundt 160 i verden de siste åtte månedene. Da Christian Ruud ble tatt ut til OL sist var han 130 i verden. Et annet kriterie var alder, men Ruud var 28 da han kom med.

- Dette var siste sjansen. Det er klart jeg er lei meg, sier Andersen.

Seier
Tirsdag vant Andersen 1. rundekampen i tyske Zell. Han slo østerrikske Zbynek Mlynarik 2-6, 6-1, 6-4. Nå er håpet å finne formen før Davis Cup-kampene i august.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere