*Nettavisen* Sport.

Andersen møter servekanon

Jan Frode Andersen Foto: Morten Holm/Scanpix

Mandag formiddag slo Jan Frode Andersen seg inn i første runde av ATP-turneringen Stockholm Open. Nå venter en av verdens største servekanoner i 1. runde.

20.10.03 16:05

Den norske tennisproffen vant sin tredje, strake kamp i kvalifiseringen da han slo Ladislav Svarc fra Slovakia 5-7, 6-4, 6-3 mandag.

- I dag spilte jeg virkelig bra. I dag var jeg farlig. Jeg var klart best i første sett, hadde flere breakballer, men på 5-5 lyktes han plutselig med et par baller og tok settet. Men i andre og tredje spilte jeg bedre innendørs enn jeg noen gang har gjort tidligere. I tredje sett hadde han 80 prosent førsteserver inn, men jeg svarte på alt. Det er det råeste jeg har vært vært med på, sier Andersen til TV 2 Nettavisen.

Møter hjemmehåp
Nå er Andersen klar for første runde i storturneringen, der navn som Paradorn Srichaphan (tittelforsvarer), Sjeng Schalken og Mardy Fish er blant de største trekkplastrene i år.

Nordmannen trakk det svenske hjemmehåpet Joakim Johansson i 1. runde, som spilles tirsdag.

- Johansson er kjent for siner server i 230 kilometer i timen, men jeg gå r til hver kamp med tanken om at jeg har alt å vinne, sier Andersen.

I god form
- Sliten etter tre kamper på 48 timer?

- Det går. Jeg føler meg i bra fysisk form, sier han.

Sist Andersen var med i en ATP-turnering, var i München i mai.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.