Andersen og NISO tapte rettssak

Foto: Dag Langerød (TV 2 Nettavisen)

En dom i Borgarting lagmannsrett fastslår at tidligere NISO-sjef Morgan Andersen har jukset med reiseregninger. Spillerorganisasjonen NISO må nå ut med 1,3 millioner kroner, skriver VG.

22.04.04 08:41

Andersen var tidligere leder av NISO, og saken dreier seg om en avskjedigelse av markedssjef Thorleif Norum i februar 2002. Norum ble avskjediget for å ha skrevet fiktive reiseregninger.

Norums forklaring har vært at dette skjedde etter initiativ fra Morgan Andersen - for at NISO skulle spare penger. Andersen og NISO har nektet for dette, og fikk medhold i tingretten.

Men i en enstemmig dom fremkommer det at lagmannsretten ikke fester lit til bevis fremlagt av Morgan Andersen.

Kapital vier saken tre sider i torsdagens nummer. Under tittelen «Skattesnusk og dokumentjuks» skrives det at Morgan Andersen påla en ansatt i LO-forbundet NISO å føre fiktive regninger, for deretter å ta vedkommende «på fersken» og sparke ham.

Andersen og NISO tapte saken fullstendig, og nå må medlemmenes penger brukes til å betale totalt 1,3 millioner kroner. Thorleif Norum får en erstatning på 350.000 kroner, i tillegg kommer saksomkostningene og NISOs egne omkostninger.

Den nåværende NISO-ledelsen har bestemt seg for ikke å anke dommen.

- Vi skal gjøre opp for oss i løpet av kort tid, sier leder Silje Johannessen til VG.
(NTB)

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Mest lest på Sport

Annonsebilag