Gå til sidens hovedinnhold

Andersson åpner for LSK

Den gamle LSK-helten Christoffer Andersson innrømmer at en retur til Åråsen frister.

Christoffer Andersson har ikke spilt kamp for det tyske topplaget Hannover – for tiden på 7. plass i Bundesliga – siden 2. desember i fjor, og innrømmer at situasjonen er langt fra optimal. Dette har fått klubber i Skandinavia til å melde sin interesse, men høyrebacken hevder at det er kun Helsingborg som kan lokke ham til Skandinavia før sommeren.

- Helsingborg er det eneste alternativt i Sverige, og det eneste stedet som jeg kunne dra til før sommeren, sier Andersson til Nettavisen.

Høygravid
I Helsingborg spilt Andersson syv sesonger før han flyttet til Lillestrøm, og der har han og kona rikelig med familie og venner. Anderssons kone har termin i vår, og høyrebacken anser det som utenkelig å dra noe annet sted enn til Helsingborg før fødselen er overstått. Men til tross for at Hannover er rikelig besatt med backer, og Andersson kun har fått spille tre kamper fra start siden overgangen fra Lillestrøm forrige sommer, er det et godt stykke frem til at noen avtale om ny arbeidsgiver er på plass.

Sentralt vil være de betingelsene det tyske laget er villige til å gå med på for å fjerne Anderssons navn fra lønnsbudsjettet.

- Det er vanskelig å matche den lønnen jeg har, og jeg har to år igjen av kontrakten min. I tillegg så er det ikke artistskatt i Sverige, slik det er i Danmark (og Norge), påpeker Andersson.

- For at det skal kunne bli noen overgang, er Hannovers vilkår helt avgjørende.

Åpner for LSK
Det kan gi en åpning for Lillestrøm, som lenge har vært ute etter en forsvarspiller som skal forsterke de bakre linjene. Manager Jan Åge Fjørtoft bekrefter at han har vært i kontakt med Andersson, og at klubben er interessert i å skaffe seg spillere som gjør klubben bedre, uansett om dette måtte være «i mars, april, mai, juni, juli eller juli».

Det betyr at Lillestrøm kan ha tålmodighet med å vente til sommeren med å hente høyrebacken til Åråsen, hvor han har en meget høy stjerne. Hovedpersonen selv sier også at han er lysten på en retur til Romerike.

- Skulle det komme et tilbud fra Lillestrøm, ville jeg vurdere å flytte tilbake dit. Jeg spilte min beste fotball der, og trivdes veldig godt på Åråsen, forteller Andersson.

- Jeg har hatt regelmessig kontakt med én person i klubben, og har også pratet med Jan Åge (Fjørtoft). Selv om en overgang ikke er aktuelt nå, så har de sagt til meg at de gjerne hadde sett meg tilbake på Åråsen en gang.

Andersson spilte tre sesonger for Lillestrøm, og scoret ifølge Soccerassociation tre mål på 63 seriekamper. Høyrebacken er 28 år.

Reklame

Denne eksklusive motebutikken har salg bare én gang i året