Svenske Ebba Andersson har imponert stort i den nylig avsluttede langrennssesongen og under VM i Planica tidligere i år ble det to individuelle gull og en bronse på stafetten. I verdenscupen ble det også fire førsteplasser på 25-åringen i løpet av 2022/23.

Dette har ført til både større oppmerksomhet hjemme i Sverige med flere TV-opptredener og millioner inn på bankkontoen. Ifølge Expressen har Andersson tjent millionbeløp bare på premiepenger fra eget forbund i løpet av sesongen.

I et intervju med den nevnte svenske avisen åpner hun litt opp om hvorfor ting har gått hennes vei i det siste.

– Det jeg vet, er at denne sesongen er min beste noensinne. Også er det selvsagt en faktor at russerne er borte og Therese Johaug er borte. Men, faen, altså, jeg kjenner meg sterkere, jeg har gått bedre på ski og den følelsen kan ingen ta fra meg, sier hun.

LES OGSÅ: Hevder Liverpool må endre planer: - Innrømmer nederlaget

– Litt slitsomt

Hun medgir at det har blitt mange spørsmål om nettopp Johaug gjennom sesongen. Den norske stjernen ga seg etter forrige sesong, etter å han dominert kvinnelangrenn i en årrekke. Med Johaug borte, har det åpnet for at andre kan hevde seg.

Mange mener at nettopp Andersson er Johaugs arvtaker.

– Det er selvsagt stas å bli sammenlignet med en av tidenes største, men kommer jeg noensinne til å bli den karakteren som Johaug var og er? Nei, så sett fra det perspektivet så er det litt slitsomt, innrømmer Andersson.

– Framgangen denne sesongen har ikke endret meg som skiløper eller person, ikke på noen måte. Derimot merker jeg at det betyr veldig mye for andre, sier hun videre.

Positiv til comeback

Johaug har tidligere flørtet med ideen om å gjøre comeback i et intervju med Expressen. Akkurat det er Andersson noe overraskende svært positiv til, om det skulle skje.

– Jeg skulle gjerne hatt tilbake Therese, sier hun.

– Alle de årene jeg har vært med har man siktet mot Therese og jaget henne. Så klart, vi har slått henne ved et og annet tilfelle, men aldri følt at man har hatt taket på henne. Så det å kunne fortsette å jage henne og se om man komme opp på nivået hennes.

25-åringen har derfor et forslag om hvordan de skal få den norske stjernen tilbake i sporet.

– Nå får vi starte en underskriftskampanje, sier hun med glimt i øyet.

Vinteren 2025 er det VM i norske Trondheim, noe som i så fall kunne vært et perfekt tidspunkt for et Johaug-comeback.

LES OGSÅ: Raser etter nye opplysninger om Manchester United

TV-intervjuer

Som en følge av suksessen har Andersson figurert i flere store, svenske TV-program denne våren. Hun har blant annet vært gjest i talkshowet Carina Bergfeldt og hun har også vært gjest i Nyhetsmorgon.

Selv har hun et ganske avslappet forhold til det å gjeste diverse «TV-sofaer».

– Jeg synes det har gått ganske bra, men jeg kjente litt på det ved siste TV-opptreden at folk kanskje er litt lei meg nå.

– Men jeg er avslappet. Du sitter i en sofa og snakker. Faktum er at det er deiligere enn å bli intervjuet rette etter et løp, når du er sliten. Det er småkaldt og du får en mikrofon rett opp i ansiktet. Da lager man ofte er fasade, sier hun.

– Nå kunne jeg by litt mer på meg selv, forteller 25-åringen videre.