Gå til sidens hovedinnhold

Andersson reagerte da nøkkelpersoner forlot landslaget. Nå tar svenskene grep

- Han er en viktig person som nå bare blir tatt fra meg, sa Ebba Andersson.

Ebba Andersson reagerte sterkt da det tidligere denne måneden ble kjent at hennes personlige smører Rikard Andreasson forlater det svenske landslaget.

Verken Andersson, eller Andreasson, som også har vært Calle Halfvarssons smører, ville gå inn på hvorfor samarbeidet avsluttes, men den svenske langrensstjernen var lite fornøyd.

- Han er en veldig viktig person som nå bare blir tatt fra meg. At vi samtidig går inn i en OL-sesong føles ikke så bra. Akkurat nå føles det ikke som om jeg er i noen kjempetrygg situasjon, sa Ebba Andersson til Expressen.

Les også: Frida Karlsson måtte få akutt hjelp: - Hun bare skrek i skogen

Samtidig avslørte avisen at også at Maja Dahlqvists og Johan Häggströms personlige smører Ulf Eriksson forlater det svenske laget.

Nå er svenskene i gang med å erstatte smørerne og har sikret seg Finlands svenske smøresjef Martin Norrgård.

- Jeg kunne ikke takke nei da jeg fikk sjansen. Det har vært et veldig givende år for meg, men jeg kjenner at jeg vil tilbake til Sverige. Jeg har savnet mange der, sier Norrgård i en pressemelding.

Den svenske smøresjefen Petter Myhlback er godt fornøyd med signeringen.

- Det fungerte utrolig bra da han var med oss sist. Han gjorde en bra jobb og var populær blant utøverne, sier Myhlback.

Kommende sesong blir OL i Beijing det store målet for verdens beste langrensløpere. Langrennskonkurransene arrangeres i Kuyangshu Nordic Center mellom 5. og 20. februar.