Gå til sidens hovedinnhold

Andre boller for Maurice Greene

Maurice Greene hadde et vondt år i fjor. I år skal det bli andre boller.

Greene misset OL-gullet i Aten på 100 meter med fattige to hundredeler, og endte til slutt på bronseplass. I august er det VM i Helsingfors, og da skal Greene ha hevn på landsmannen Justin Gatlin og portugisiske Francis Obikwelu. For Greene er rett og slett ikke over det som skjedde i Aten ennå.

- Det smerter meg virkelig å kikke på den medaljen. Det var min feil. Jeg tapte på grunn av tingene jeg gjorde. Det kommer aldri til å skje igjen. Mitt mål er å vinne VM, sier Greene til BBC Sports.

Greene tenker hovedsakelig på det som skjedde i semifinalen.

- Jeg skulle ha vunnet løpet, men jeg sparte på energien. Da kom Francis Obikwelu foran meg og havnet på tredjeplass, fordi jeg ikke visste at han var der. Det betydde at jeg fikk bane sju i finalen, og i bane sju har du ingen følelse for løpet. Jeg følte at jeg løp helt alene, forklarer Greene.

I finalen var Greene bare to hundredeler bak Gatlin, som vant på 9,87. Løpet var et av de raskeste og jevneste i OL-historien. Verre ble det for Greene da han heller ikke fikk noe gull på 4X100-meter stafett, etter at han ikke klarte å ta igjen britenes Mark Lewis-Francis på siste etappe.

Fredag møter Greene nettopp Lewis-Francis i Norwich Union Grand Prix i Birmingham. Greene løper 60 meter. Han har fortsatt verdensrekorden på den distansen – 6,39.

VM i Helsingfors begynner i august. Maurice Greene har god tid på seg til å finne formen.

Reklame

Ny bok: Husker du disse to idiotene?