Andre laboratorier ville ikke funnet noe

Foto: Heiko Junge/Scanpix

Resultatene kunne vært annerledes om Contadors prøve ble behandlet et annet sted. David Millar stiller seg uforstående.

01.10.10 07:37

Dopingprøvene fra Paris-Nice og Tour de France ble inneværende sesong behandlet i Lausanne og Køln. Det er første gang Châtenay-Malabry-laboratoriet i Paris ikke behandler prøvene fra de franske rittene.

Alberto Contadors prøve fra hviledagen i Pau under årets Tour de France ble sendt til Køln i Tyskland.

Grunnen til at prøvene ikke lenger blir behandlet i Paris er en pågående konflikt mellom det franske antidoping-byrået AFLD og UCI.

Clenbuterol-spesialister
Cyclingnews.com kan melde om at laboratoriet i Køln er spesialister på stoffet som blant annet brukes til behandling av astma.

- Konsentrasjonen som er funnet av laboratoriet er estimert til 50 pikogram (0,000 000 000 05 gram per ml), dette er 400 ganger mindre enn hva WADAs akkrediterte antidoping-laboratorier må være i stand til å oppdage, melder UCI.

Cyclingnews skriver videre at «om Contadors prøve hadde blitt behandlet et annet sted er sporene (etter Clenbuterol, vår anm.) så små at de antageligvis ikke ville blitt oppdaget.»

Skeptisk Millar
David Millar tok sølvet på torsdagens temporitt i verdensmesterskapet på sykkel. Briten stiller seg uforstående til situasjonen.

- Det er en mikrodose på en hviledag og det gir det ingen mening. Det gir ingen mening fordi det ville blitt oppdaget i andre tester, utdyper Millar overfor cyclingnews.com.

Sølvmedaljøren var selv utestengt i to år for bruk av EPO, men har etter comebacket til sykkelsporten vært en forkjemper for arbeidet som gjøres for å få bukt med doping.

- Jeg tror vi må vente til vi har all informasjon. I øyeblikket gir det ingen mening, fortsetter Millar.

Her kan du lese hele pressemeldingen fra UCI!

2235-0

Les flere sykkelnyheter på procycling.no!
Følg oss på Facebook og Twitter!

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.