*Nettavisen* Sport.

Andreas (18) glemmer aldri møtet med Warholm: - Det gjorde veldig inntrykk

 

FRIIDRETTSHÅP: Karsten Warholm og Andreas Haara Bakketun kan begge komme til å gi det norske folk store idrettsopplevelser i årene som kommer. Foto: Jean-Christophe Bott (AP/NTB scanpix/Sindre Wiik (Bergensavisen)

Stortalentet Andreas Haara Bakketun (18) slår allerede tidene til forbildet Karsten Warholm (23) på samme alder. Det er imidlertid ikke bare det sportslige som gjør at han ser opp til Norges kanskje største VM-håp.

26.09.19 13:55

DOHA (Nettavisen): Nylig tok Bakketun gull i junior-NM i U20-klassen på 400-meter hekk, 400-meter og 200-meter, og overfor Bergensavisen røpet han nylig at nettopp Warholm er hans store forbilde.

Når Nettavisen prater med ham før idolet skal kjempe om gull i Doha, forteller 18-åringen om et møte med Warholm som han ikke kommer til å glemme med det første.

Et møte som var med på å gjøre Warholm til et av hans få forbilder.

- Første gang jeg hilste på Karsten var på NM i Byrkjelo, ikke mye mer enn en uke etter han ble europamester. Men før jeg fikk gratulert ham med en god sesong gratulerte han meg med min sesong, noe som gjorde veldig inntrykk, forteller Bakketun til Nettavisen.

Klikk på bildet for å forstørre.  

 

Stortalentet forteller at han har løpt mot Warholm tre-fire ganger, og inntrykket av forbildet som en bra person har blitt stadig forsterket.

- Han har alltid vært ekstremt hyggelig med alle som har løpt. Han går blant annet rundt og ønsker alle som løper lykke til, og så gratulerer han dem etterpå, noe ikke enhver verdensmester hadde gjort, tror Bakketun.

Samleside: Les alle sakene fra friidretts-VM her

Nettavisen fikk ti minutter med Karsten Warholm i VM-byen Doha onsdag. Han smiler når han får høre de hyggelige ordene fra sin fem år yngre friidrettskollega.

Han bekrefter at det er viktig for ham å være et godt forbilde.

- Men det viktigste er at det ikke er påtatt. Jeg tror faktisk jeg er genuint interessert i andre mennesker, og for meg er det stort å springe 46,92, men for han er det veldig stort at han har tatt mine rekorder. Dette er en del av et lengre løp, og det er kjempefint å se at folk går trappene og utvikler seg. Jeg vil gjerne ha flere konkurrenter i Norge, og jeg vil at folk skal satse på dette. Derfor er det viktig for meg å se andre, og at jeg gir dem «cred» for innsatsen sin. Derfor prøver jeg å se andre og gi dem respekt for det arbeidet som legges ned. Det er viktig, sier Warholm til Nettavisen.

Hør Warholm vurdere sjansene for verdensrekord i VM her:

Hans profilerte trener Leif Olav Alnes nikker også anerkjennende når vi spør om eleven rett og slett er en fin fyr. Han støtter 18-årige Bakketuns beskrivelser av Norges gullhåp i Doha.

- Det var hyggelig å høre, og det synet deler jeg. Karsten er en fantastisk gutt. Han er seg selv, han er verdibasert og ekstremt reflektert, både generelt, men med tanke på alderen er det helt utrolig, sier Alnes.

Bakketun mener det er svært viktig for norsk friidrett at Warholm har slått inn dører og vist at det er mulig å bli så god som han er blitt.

- Karsten inspirerer på mange måter, men det viktigste er vel at han viser vei. Ingen hadde vel noensinne trodd at en nordmann skulle klare å løpe under 47 på 400-meter hekk, men han har vist at det er mulig, sier Gneist-utøveren.

Klikk på bildet for å forstørre.  

STORTALENT: Friidrettsutøver Andreas Haara Bakketun (18) slår tidene til Karsten Warholm på samme alder. Foto: Sindre Wiik (Bergensavisen)

- Du har selv satt aldersrekorder på 300- og 400-meter og slår allerede tidene hans. Hva tenker du om det?

- Det er alltid stort å ta aldersrekorder, spesielt fra en europarekordholder. Det viser at man er på god vei, og det er en veldig stor motivasjon. Men selv om det viser at man er på god vei er det på ingen måte en garanti for at jeg skal løpe fortere enn han gjør som senior. Det må kontinuerlig hardt arbeid til for å engang komme i nærheten av hans nivå, men det viser at det er en mulighet, sier Bakketun.

Fullstendig klar over at det går an å beholde bakkekontakten selv om man blir verdensmester i en stor idrett.

Mesterskapet starter med øvelser fredag 27. september. Warholm åpner med forsøk på 400-meter hekk samme dag. Finalen går av stabelen førstkommende mandag.

Her kan du høre mer om forventningene han har til mesterskapet:

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.