RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Andreas (24) ble den norske stjernen

Foto: Terje Bendiksby / NTB scanpix
Sist oppdatert:
Andreas Stjernen med karrierebeste i Vikersund.

VIKERSUND/OSLO (Nettavisen): Det hadde vært mye snakk om selve bakken i Vikersund før lørdagens skiflygingsrenn. Arrangøren måtte jobbe hardt for å få bakken klar til rennet.

På et tidspunkt truet det internasjonale skiforbundet med å avlyse rennet på grunn av at bakken var for stor, men fredag ettermiddag ble Vikersund omsider godkjent.

Da selve rennet endelig kom i gang var det imidlertid nye klager. Det ble tidlig klart at farten i bakken var litt for lav, og at de lange hoppene ville utebli.

Stjernen i form
Av de norske var det unggutten Andreas Stjernen som traff best i første omgang. Han landet på 215,5 meter.

- Det her er gøy. Jeg koser meg. Jeg synes jeg flyr enda bedre nå, men har fortsatt litt å gå på, på kanten, sa unggutten til Nettavisen etter første hoppet.

I andre omgang, med bedre fart, la Stjernen på ytterligere meter. Han svevde ned til solide 232,5 meter og la seg på en foreløpig andreplass med det.

Det holdt til en fjerdeplass til slutt, noe som er karrierebeste for 24-åringen. Han var bare ett og et halvt poeng bak vinneren.

Gregor Schlierenzauer vant rennet med konkurransens lengste hopp i andre omgang. Østerrikeren hoppet 240 meter i andre omgang. Simon Ammann ble nummer to, mens Robert Kranjec tok tredjeplassen.

Schlierenzauer tok med det sin 46. verdenscuptittel i karrieren og tangerte dermed rekroden til finske Matti Nykänen.

- Bare komisk
I første omgang var det kun elleve hoppere som kom over 200 meter i den norske bakken. Juryen var likevel ikke villig til å sette opp farten.

- Jeg er skuffet over juryen. De må få satt mer fart. Det er underholdning vi driver på med, men første omgang var ikke så underholdende, sa NRKs Johan Remen Evensen.

Heller ikke sportssjef Clas Brede Bråthen var imponert over avviklingen av første omgang.

- Det er jo en som ikke gjør jobben sin her, og det er TD-en (teknisk delegat). Det er mange som har mistet jobben for bedre arbeid enn dette her, sa han til NRK.

- Er det et maktspill i kulissene?

- Om det er tilfellet, så er det bare komisk. Vi får håpe dette bare er et stykke dårlig håndverk, også får vi tro det blir bedre i andre omgang, sa hoppernes sportssjef.

Mer fart
I andre omgang tok juryen konsekvensene av dette og satte opp farten. Det førte til at publikum og TV-seerne endelig fikk se litt gode lengder i monsterbakken.

Av dem som virkelig viste at han kan fly i andre omgang, var Rune Velta. Gutten fra Lommedalen hadde et dårlig første hopp, men vartet opp med 223 meter i andre omgang.

Anders Jacobsen, som lå på 12.-plass etter første omgang, fikk det også mye bedre til i finaleomgangen. Han vartet opp med 222,5 meter og hoppet seg bra opp.

Jacobsen ble til slutt nummer sju, mens Anders Bardal ble nummer 12, Anders Fannemel nummer 15, Rune Velta nummer 17, og Tom Hilde nummer 20.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere