Gå til sidens hovedinnhold

Andreas erobret Europa

Andreas Høivold spilte skjorta av Europas beste pokerspillere og vant 5,4 millioner kroner.

Kristiansandgutten stod for en av de største prestasjonene av en norsk pokerspiller noensinne da han vant EPT Dortmund og 5,4 millioner kroner natt til mandag.

- Det er ingen ulempe å få med seg noen millioner, men jeg får ikke beholde alt selv, sa en nesten skremmende rolig Andreas Høivold (35) til Nettavisen minutter etter at seieren var sikret.

- Verdig vinner
Han var nesten like rolig som i sluttfasen av turneringen. Høivold, som går under kallenavnet ”Tegneseriesamleren” i pokermiljøet, spådde seieren på forhånd og så ikke på noe tidspunkt ut til å være i tvil om at han til slutt kom til å vinne.

- Han er en veldig verdig vinner, konstaterte John Duthie, grunnleggeren av European Poker Tour, da det hele var over.

Og nei; det var ingen høflig overdrivelse fra Duthies side. Nordmannen spilte ut finalebordet, og så hele tiden ut som den farligste spilleren - selv da han hadde færrest sjetonger.

- Det er vel å ta hardt i, men jeg følte at jeg ikke var den dårligste spilleren igjen, oppsummerte Høivold overfor Nettavisen.

Han hentet sjetonger på de rette stedene, og bygde seg sakte, men sikkert oppover. Da det bare var tre motspillere igjen, hadde Høivold bygd sjetongstakken til 1,3 millioner, og var nest størst. Gunnar Råbe fra Sverige ledet på det tidspunktet, med 1,7 millioner sjetonger.

Fikk skryt
- Jeg synes Andreas har spilt veldig bra her. Han har vært veldig tålmodig. Nå er han i en sterk posisjon, sa Duthie, som var ekspertkommentator under den nettoverførte tv-sendingen og selv spådde norsk seier i EPT Dortmund.

- Og han er veldig populær blant publikum også, konstaterte engelskmannen.

Svenske Råbe spilte seg bort og gikk fra å være sjetongleder til å ryke ut på fjerdeplass. Tyskeren Sebastian Ruthenberg overtok som sjetongleder, mens Høivold var omtrent like stor.

Den italienske sportsjournalisten Cristiano Blanco var minstemann, og så ut til å ende på tredjeplass helt til Ruthenberg gikk til krig mot Høivold.

Kongespill
Tyskeren, med A-5 i spar på hånden, satset alt på et flushedrag etter av fire av fem kort var lagt på bordet. Høivold synte raskt med sitt kongepar. Femtekortet var kløveråtte, og dermed var tyskeren i praksis slått ut og Høivold satt plutselig på nesten alle sjetongene.

- Han spilte de kongene veldig bra. Han tok en sjanse, og det betalte seg, konstaterte Duthie mens Ruthenberg sa takk for seg og tok med seg en sjekk på 1,8 millioner kroner hjem.

Andreas Høivold trengte bare én hånd til på å avgjøre hele EPT Dortmund. Blanco satset resten av sine sjetonger på hånden 10-9, og Høivold hadde selvfølgelig ingen problemer med å syne med sitt damepar. Og damene sikret Høivold 5,4 millioner kroner, mens italieneren ble henvist til andreplass og en ganske anstendig trøstepremie på tre millioner kroner.

I Glennes fotspor
Høivold ble dermed den andre norske EPT-vinneren etter Bjørn-Erik Glenne, han ble vinner av den første EPT-turneringen på tysk jord og ikke minst vinner av den største EPT-turneringen så langt i historien.

Det skulle være grunner gode nok til en skikkelig feiring.

- Jeg er veldig trøtt nå, men jeg skal sikkert drikke meg full og gjøre mye dumt, gliste Høivold mens sjampanjespruten stod i taket.

Reklame

Black Friday: Her får du oversikt over alle salgene