LEVERMYR (Nettavisen) Andreas Hagen er så nær en klubblegende du kommer i Jerv. 37-åringen har ti sesonger bak seg som spiller med 136 kamper for klubbens A-lag. Fra 2020 til 2022 var han assistenten til Arne Sandstø.

Søndagen før 17. mai kom Hagen som en del av Fredrikstad-troppen. Det ble et spesielt gjensyn med gamlesjefen før kamp. Like rart var det å ikke kunne gå inn i hjemmelagets garderobe før den sjuende Obos-kampen for sesongen.

– Det var emosjonelt. Jeg har vært her i en evighet og kjenner alt og alle. Jeg har vel aldri vært inne i bortegarderoben, sier Andreas Hagen til Nettavisen etter kampen på Levermyr som endte med poengdeling.

Forlot familien

Den tidligere midtbanekrigerens hjemmebane i en årrekke. Der han og kona Kelsey Hood kjøpte hus for noen år tilbake. Sammen med sønnen Wesley (4) har Levermyr vært et steinkast unna for den lille familien.

Kona, med over 100 kamper i Toppserien, er fortsatt ansatt i Jerv rundt klubbens Gatelag. Etter sist sesong flyttet ektemannen Andreas til hjembyen. Der spillerkarrieren ble avsluttet tidlig i 2020 grunnet en rekke tyngre skader. Et tilbud om å bli assistenttrener i den gamle aristokraten de neste tre årene ble for fristende å takke nei til.

I løpet av Fredrikstad-oppholdet ble to til tre, før småbarnsforeldrene ble Amazon Grimstad-spiller og trenerdebutant i Jerv. Planen var å bli i nærheten av Hagens foreldre og familie, da paret flyttet dit før 2019-sesongen. Fotballens veier er uransakelige, som det heter seg i bibelbeltet rundt Grimstad.

Det er ikke første gang ekteparet har bodd på forskjellige kanter av norgeskartet, og husbonden ser fram til å igjen få samlet familien under samme tak. I Fredrikstad. Der Hagen ble med resten av laget tilbake etter kampen mot gamleklubben Jerv.

– Vi har solgt begge husene våre her i Grimstad, og familien min kommer etter i juli. Det blir veldig fint. Nå får jeg heller ikke tid til å være igjen hos dem, for jeg må tilbake og forberede KFUM-kampen 16. mai, forteller Hagen.

Sønnen sprang energisk rundt på matta dresset opp i Jervs farger, men hadde vist nok hatt en touch av Fredrikstad på hodet tidligere på dagen. Da tåka gjorde det kjølig før sola vendte tilbake til det blide sør.

– Tommy Runar plasserte en keeperdrakt på han, men vi fikk jevnet det ut med en Fredrikstad-lue, sier FFKs assistenttrener.

HUSK: Nettavisen sender samtlige kamper fra Obos-ligaen og 75 kamper fra Eliteserien!

Mye nytt

Det er ingen tvil om at båndene fortsatt er sterke til Jerv-familien for mannen dresset opp i Fredrikstads treningstøy.

– Det blir veldig spesielt når Arne og materialforvalter Reidar Berg går forbi meg i gangene her. Det var rett og slett merkelig, sier mannen som kom tilbake til Grimstad i 2020 for å være assistenttrener.

Siden har Jerv både rykket opp fra OBOS-ligaen og ned fra Eliteserien i 2022. Hagen var med på en av tidenes kamper i Norsk fotball, da Brann ble slått på straffesparkkonkurranse i den elleville playoff-finalen i beste adventstid 2021.

– Selve opprykksfesten ble ikke mye å skrive hjem om siden det var midt i koronatida. Kampen er den villeste noensinne i min Jerv-tid. Det hadde vært morsomt å oppleve et opprykk igjen med Fredrikstad.

Det ble et gledelig gjensyn på hilserunden før kampstart søndag. Arne Sandstø og Hagen har hatt et spesielt forhold i en årrekke, og de to er flinke til å pleie kontakten fortsatt. Selv om de i 2023 er konkurrenter i Obos-ligaen.

Les mer:

– Jeg ser han ukentlig, så det er ikke noe spesielt med dagen i dag slik sett. Fotballen er blitt slik at man treffer hverandre i forskjellige variasjoner. Om det er på klubb, lags eller rollenivå, smiler Jervs hovedtrener Arne Sandstø.

Etter kampen som endte 1–1 mot Fredrikstad. Der gjestene ledet i 78 minutter, før Samuel Pedro hamret inn utligningen.

– Det er tett og jevnt på en dårlig gressmatte, så det blir en fysisk Obos-kamp. Det er lite som skiller lagene. Jeg har spilt noen av disse kampene før, forteller en like smilende Andreas Hagen.

Sammen med hovedtrener Mikkjal Thomassen har han sett sitt lag score fire mål på to kamper. Kun to baklengs er registrert. Det koker under overflaten i Fredrikstad, som på sitt mest elektriske kan sammenlignes med fotballdestinasjoner mye lenger sør i Europa.

-Det er mye nytt i år med ny trener, jeg er ny, og vi har hentet noen nye spillere. Det har vært mye jobb, og vi må ta litt steg for steg. Vi skal være med i toppen sammen med Jerv og de andre. Vi har fått en god defensiv struktur. Det er noe vi er stolte av. Fredrikstad er en sovende gigant, noe vi ser bare i serieåpningen med 7500 på tribunen, sier Hagen videre.

Les mer: