RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Andresen: - Ikke lykkelig

Sist oppdatert:
Men fornøyd med seieren, det var han i alle fall.

ULLEVAAL STADION (Nettavisen): VÅLERENGA – AALESUND 1-0: Martin Andresen kunne glede seg over Vålerengas første seier i seriepremieren siden 2004 (1-0 over Bodø/Glimt), Klanen sang «Enga på topp», og sportsdirektør Jan-Erik Aalbu var så fornøyd med spillet at han beskrev førsteomgangen «som det beste han hadde sett av Vålerenga».

Men Martin Andresen tar ikke av.

- Lykkelig?

- Nei, jeg er ikke lykkelig.

- Men fornøyd er jeg. Spesielt med det spillet vi viser i førsteomgangen. Da sitter veldig mange av kombinasjonen og oppspillene vår bra, mener Vålerengas spillende manager.

Kamikazesjokk
Det skal altså mer til før han tar av, men det er ingen grunn til å være uenig med Vålerenga-sjefens vurdering av førsteomgangen. Mens Aalesund-spillerne ble løpende imellom, var det Oslo-laget som hadde både spill og sjanser de første 45 minuttene – bortsett fra da Troy Perkins i et stakket sekund bestemte seg for å leke kamikazekeeper, og nesten kvestet Kjetil Wæhler.

Heldigvis for Vålerenga var det en heller sørgelig avslutning fra Razak Pimpong, og siden ble Aalesund knapt observert på Vålerengas banehalvdel.

Berre: - Typisk meg
Spillemessig ble ikke andreomgangen fullt så imponerende fra Vålerengas side, men til gjengjeld desto mer gledelig hva gjelder uttelling. Et langt oppspill fra Freddy dos Santos havnet hos Morten Berre, som på klassisk vis og med et dårlig treff fikk lurt ballen mellom et par AaFK-forsvarere og inn nede ved stolperota.

- Ja, det er vel litt typisk meg, innrømmer fjorårets toppscorer i VIF, Morten Berre.

Ni nettkjenninger ble det i fjor for Oslo-laget, ikke alle like elegante. Akkurat som denne.

- Jeg skulle gjerne ha scoret med vrista jeg, men det viktigste er at den går inn, smiler 32-åringen lurt.

Martin hyller Berre
Kanskje hadde han ikke spilt hadde en av VIFs mange nyinvesteringer, Mohammed Abdellaoue, ikke måtte stå over på grunn av en suspensjon han dro med seg fra Skeid i fjorårssesongen. Men måljegeren Berre – med 31 mål på sine 114 kamper for Oslo-laget – tok sin sjanse, og nå hylles han av sjefen.

- Morten er en ærgjerrig målscorer, som jobber hardt for laget.

- Jeg har aldri likt å spille mot ham, og er glad for at vi nå spiller på samme lag, skryter Andresen.

Lykkelige VIF-spillere
Lørdagens resultat betyr at Vålerenga fikk akkurat den starten de håpet på, og at gribbene holdes på armlengdes avstand fra Valle den første tiden. Det er det ikke bare Andresen som setter pris på.

- Jeg er veldig glad på vegne av laget og Martin, spillet var betryggende, mener Freddy dos Santos.

- Nå kan dere (pressen, red. anm.) i alle fall ikke løpe opp på Valle og mase – men det vil nok skje nok underveis, smiler Kjetil Wæhler.

Wæhler kjapt tilbake
Nevnte Wæhler fikk seg for øvrig en skikkelig smell da han ble løpt ned av keeper Troy Perkins midtveis i førsteomgangen, og i pausen måtte han ut. Den skadeforfulgte stopperen kan imidlertid berolige alle VIF-supportere med at det ikke er noe alvorlig.

- Nei, jeg er stiv, og det gjør vondt stort sett over hele kroppen, men etter et par dager med hvile er jeg tilbake, garanterer landslagsstopperen.

Klikk her for full oversikt over sportsnyhetene!

Vil du ha sportsnyheter tilsendt på mobilen? Send SPORT START til 1930. Tjenesten koster 2,- per melding.

Les sportsnyheter på mobilen: Send NETT til 1930 (gratis bokmerke).

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere