Andresen: - Jeg ser gal ut

Martin Andresen innrømmer at bildene av ham selv på fotballbanen skremmer. Men endre seg? Aldri.

19.01.08 14:19

VALLE (Nettavisen): «Den som setter mest galskap inn mot målet, vinner», sier Martin Andresen og smiler lurt. Han mener han ser både skummel og gal ut når han spiller, og innrømmer at det ikke er alt han har gjort på fotballbanen han er like stolt av. Men endre seg - det vil han ikke.

- Nei, sier VIF-sjefen, uten å forklare hvorfor.

Kamp- og vinnerinstinktet er kanskje hans viktigste varemerke, egenskaper han vil bruke for å gjøre Vålerenga til Norges beste fotballag.

Fokus på klubbens beste
Martin Andresen har en aura rundt seg få andre norske fotballspillere - eller trenere - har. Det er noe ved Martin Andresen som får deg til å lytte. 30-åringen, som ble kalt for «Norges Beckham» da han skrev under for Wimbledon på slutten av 90-tallet, tenker også lenger igjennom svarene sine enn alle sine fotballkolleger.

Fordi han er fersk og nervøs? Eller bare fordi han vil få alt riktig i Vålerenga fra starten av?

- Alt handler om hva som er best for Vålerenga, sier Andresen.

- Betyr det at du også vil vrake spilleren Martin Andresen hvis han ikke er god nok for laget?

- Ja.

- Tror du det vil skje?

- Nei.

Har kapasitet
Han er selvsikker, Branns gamle kjæledegge, det skal han ha. Men han vet at han som familiemann, landslagskaptein, VIF-spiller og -manager vil få et hektisk år. Målet er likevel klart.

- Jeg ønsker å bli en bedre spiller i 2008 enn jeg var i 2007, sier Andresen, som tidligere i uken fortalte Nettavisen at han kom til å skjerme seg selv overfor pressen for å beholde overskuddet på banen.

- Er det realistisk at du blir bedre i 2008?

- Jeg føler jeg har kapasitet til det, og det er det som er målet.

- Jeg føler jeg fortsatt har mye ugjort på fotballbanen, understreker den bereiste midtbanespilleren, med en fortid i Moss, Viking, Stabæk, Wimbledon, Molde, Blackburn og Brann-spilleren.

Sjakktrekk?
Han vet likevel at Vålerengas forsøk med en spillende manager ikke akkurat er blant de vanligste sjakktrekkene utover kontinentet i våre dager. Sant å si har det vært begrenset med spillere som har herjet både på banen og som manager siden Kenny Dalglish vant the double med Liverpool i 1985/86-sesongen – men selv den elegante skotten sang da på siste verset av sin spillerkarriere.

- Jeg prøver ikke å tenke så mye på akkurat det, forteller Andresen.

- Men han vant, gjorde han ikke?

Om bedriften gjentas i Vålerenga 2008, vil man snart finne ut. Tippeliga-sesongen 2008 starter 30. mars. 2. november er alt over.

Klikk her for full oversikt over sportsnyhetene.

Vil du ha sportsnyheter sendt til deg på mobilen? Send SPORT til 1984. Tjenesten koster 2,- per melding.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.