Gå til sidens hovedinnhold

Andresen drømmer om VM-dobbel

Vil først gå for VM gull i skiskyting – så i langrenn.

Noen vil kalle det overambisiøst. Og Frode Andresen innrømmer at det kanskje ikke lar seg gjøre.

Likevel har han ikke helt gitt opp håpet om at 2008/09 kan bli en drømmesesong – med VM-suksess både i skiskyting og langrenn.

- Det ideelle for meg for meg hadde vært å få med meg begge deler. Skiskyting kommer først, men jeg har veldig lyst til å gå femmila ski-VM, sier Andresen til Nettavisen.

Trodde toget var gått
Han trodde imidlertid toget var gått i forhold til ski-VM, ettersom tremila i La Clusaz denne helgen kolliderer med verdenscupen i skiksyting i Östersund.

Veteranen blir mildt sagt overrasket når Nettavisen forteller at landslagsledelsen i langrenn åpner for at 15-kilometeren i Rybinsk 30. januar også kan være en kvalifiseringsmulighet

- Sier de det? Det hadde vært perfekt å få en sjanse der, sier Andresen, som innrømmer at VM-femmila frister voldsomt.

Mer langt
- Jeg har endret treningen mye i år, blant annet med tanke på den. Jeg har mange flere langturer. Før lå jeg på en langtur over tre timer hver fjortende dag. Denne sesongen har jeg kjørt to langturer i uka. Så jeg føler meg bedre skodd for lange løp, sier Andresen.

Han har da også tidligere vist seg fram som en habil femmilsløper. Faktisk var han beste nordmann med en åttendeplass på femiila i Holmekollen i mars.

Les flere skisaker i Nettavisens vintersportsmagasin
Klikk her for full oversikt over sportsnyhetene

Vil du ha sportsnyheter tilsendt på mobilen? Send SPORT START til 1930. Tjenesten koster 2,- per melding

Les sportsnyheter på mobilen: Send NETT til 1930 (gratis bokmerke)

Kommentarer til denne saken