RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss
Foto: Marit Hommedal (Scanpix)

Andresen ikke helt i mål

Sist oppdatert:
Landslagskapteinens møbelgigant tjente mindre i fjor.

Brødrene Morten og Borge Andresen, som tok over familiebedriften etter sine foreldre, har fått pengene til å yngle de siste årene, men tjente mindre i fjor enn året før.

NA24 - din næringslivsavis

Gjennom Birkelunden Investeringsselskap eier brødrene Andresen og deres barn møbelhuset Skeidar.

Selv om de vesentligste aksjepostene allerede er overført til neste generasjon, sitter brødrene med den fulle og hele kontrollen.

Deres barn, den ikke ukjente fotballspilleren og landslagskapteinen Martin Andresen, søsteren hans Marit og deres søskenbarn Erlend og Emilie eier 22,5 prosent av selskapet hver.

Solgte mindre
I fjor omsatte konsernet Birkelunden Investeringsselskap for 1,64 milliarder kroner, en liten nedgang fra året før da omsetningen endte på 1,66 milliarder kroner.

Etter driftskostnader satt selskapet igjen med 78,8 millioner kroner i driftsresultat, som er en nedgang på 18 millioner kroner fra året før.

Resultatet før skatt endte på 70,58 millioner kroner, mot 95,63 millioner kroner året før. En nedgang på betydelige 25 millioner kroner.

Penger på bok
Birkelunden Investeringsselskap eier 100 prosent av Skeidar Holding som igjen eier de fleste møbelvarehusene. Investeringsselskapet har også en del eiendomsinvesteringer som først og fremst er knyttet til eiendommer hvor Skeidar er en betydelig leietaker. I tillegg eier selskapet en del utviklingseiendommer.

Selskapet sitter med en bokført egenkapital på 245,5 millioner kroner, noe som er en kraftig nedgang fra året før da egenkapitalen lå på 332,7 millioner kroner.

Selskapets ledelse var ikke tilgjengelig for kommentar da NA24 tok kontakt.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere