Gå til sidens hovedinnhold

Andresen nekter å gi opp

Finner ikke svar på mageproblemene, men drømmer fortsatt om VM.

Frode Andresens primære mål denne sesongen er femmila under ski-VM i Holmenkollen. Det sekundære målet er VM i skiskyting i Khanty-Mansiysk.

Men til nå har sesongen fortonet seg som et mareritt. 37-åringen fra Hønefoss slet med magesmerter under sesongåpningen på Beitostølen.

Etterpå er vondt blitt verre. Han var med på de to første verdenscuprundene i skiskyting, men uten sjanse til å hevde seg.

Les også: - Alt var galt

- Har eskalert
- Det har egentlig eskalert litt. Jeg har en brokk i mellomgulvet, men jeg tror også det er noe mer. Prøvene som er tatt så langt, påviser imidlertid ikke noe spesielt. Nå skal jeg ta nye prøver i mellomjula, sier Andresen til Nettavisen.

Til tross for mageproblemene får han trent mye, men ikke hardt.

- Jeg går tre-fire timer lange turer hver dag. Jeg har vel snart gått alle løypene som finnes i

Nordmarka. Så jeg får mengden. Men jeg kan ikke presse på, forklarer han.

- Må finne ut av det
- Du begynner å få dårlig tid hvis du skal kvalifisere deg til mesterskap i vinter. Er du bekymret?

- Jeg tenker egentlig ikke på det i det hele tatt. Det er sekundært. Det eneste som betyr noe nå, er å få orden på kroppen, sier Andresen – vel vitende om at hvis han ikke klarer det, har han heller ikke noe i VM å gjøre.

- Grunnformen er veldig bra. Men slik situasjonen er nå, er jeg ikke i nærheten av å kunne kjempe mot de beste. Jeg må finne ut av dette, fastslår han.

Som en bil
Og han håper og tror forvandlingen kan komme fort.

- Jeg kjenner dette gamet. Kroppen blir som en bil. På et eller annet tidspunkt kan alt bli feil. Men når man får reparert feilen, er alt som før. Derfor tror jeg det kan snu når som helst. Og da vil jeg få betalt for all mengdetreningen jeg legger ned nå, sier Frode Andresen.

Sannsynligvis blir skandinavisk cup i langrenn i svenske Torsby hans neste forsøk med startnummer på brystet.

Der står en 20 km fristil fellesstart på programmet søndag 9. januar.

Sjekk siste vintersportsnytt her!
Sjekk siste sportsnytt her!

HTML EMBED