RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Andresen skal trene på å slappe av

Foto: Scanpix
Sist oppdatert:
Skiskytteren Frode Andresen sliter med det motsatte av det vanlige folk gjør. Han er ikke flink nok til å legge seg på sofaen og slappe av.

Andresen elsker å trene hardt og å være i aktivitet hele tiden. Men som toppidrettsutøver trenger også kroppen hvile. Derfor må Frode trene på å legge seg på sofaen. Og det skal han gjøre som oppladning til verdenscupåpningen på Beitostølen på torsdag.

- Ja, det er det som er problemet for meg. Å være flink nok til å legge seg på sofaen. Jeg har så mye rastløshet i kroppen at det er vanskelig å ta det med ro. Der har jeg mye å jobbe med.

Ikke formtopp
- Hvis jeg nå klarer å ta det med ro og ikke trene så mye de siste to dagene, så kan det nok bli bra. Men jeg har ikke lagt opp til noe formtopp nå i starten på sesongen, sier Frode Andresen til TV 2 Nettavisen.

Han havnet nede på 24. plass blant spesial-langrennsløperne på 15 km fri i Kuusamo lørdag. Det var omtrent som han hadde ventet.

Trent mye
- Jeg hadde ikke lagt opp til noen formtopp til det løpet. Jeg trente veldig mye fram til vi reiste til Finland, og da kan jeg ikke vente å prestere bra.

I motsetning til skiskytterkollegene Ole Einar Bjørndalen og Lars Berger har ikke Frode Andresen spesielle planer om å gå VM i Oberstdorf i vinter.

- Nei, jeg satser på VM i skiskyting i mars i stedet. Det passer nok bedre for meg å gå lengre distanser. Så OL neste år passer mye bedre for meg, forteller Andresen.

Der går femmila i fristil.

Bra på trening
Men nå er fokuset rettet mot verdenscupåpningen i skiskyting på Beitostølen. Torsdag starter det hele med sprint. Lørdag er det jaktstart, mens det er stafetter søndag.

- Det har gått veldig bra på trening i høst. Men det gjenstår jo å se hvor jeg står. Får jeg som sagt tatt det litt med ro, så skal jeg nok være med å kjempe i toppen, sier Frode Andresen til TV 2 Nettavisen.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere