Gå til sidens hovedinnhold

Andresen tar ut 20,4 millioner

Landslagskaptein Martin Andresen (30) tapper pengebingen.

Brann-sjefen eier 22,5 prosent av Birkelunden Investeringsselskap AS, som igjen sitter på møbelgiganten og familiebedriften Skeidar.

NA24 - din næringslivsavis

Andresens heleide selskap Mime Invest AS fikk et overskudd på rundt 13 millioner i fjor, og satt ved årsskiftet på 33,5 millioner i egenkapital.

Nekter å kommentere
Åge Hareides kaptein tok ikke ut utbytte i fjor, men på generalforsamlingen 29. juni ble det vedtatt nedsettelse av overkursfondet med 20,4 millioner.

Beløpet går rett tilbake i midtbanespillerens lommer, viser et kreditorvarsel som ble sendt til Brønnøysundregistrene denne uken.

Hva Martin Andresen tenker å bruke pengene til, er derimot hemmelig.

- Dette er et privat investeringsselskap, og vi har ikke noe ønske om å gi noen kommentarer utover det som sendes til Brønnøysundregistrene, sier kontaktperson Thomas Berntsen til NA24.

Ingen ansatte
Da NA24 skrev om overskuddet sist helg, var tonen den samme fra Andresen-rådgiver Erik Moe:

- Vi kommenterer aldri tall i det hele tatt. Du får nøye deg med det som står i regnskapet.

Mime Invest AS har ingen ansatte, og nesten all omsetningen er ført som finansinntekter. Selskapet eier halvparten av aksjene i eiendomsselskapene Quattro Kapital AS og Emma Eiendom AS.

Andresen sitter dessuten på en tredjedel av bedriftsrådgivningsselskapet Quatro AS og 22,5 prosent av Skeidar-eier Birkelunden Investeringsselskap AS. Fotballspillerens rådgiver Erik Moe er inne med andeler i de tre førstnevnte selskapene.

Reklame

Nå er det tilbud på de populære julepysjene