*Nettavisen* Sport.

Andresen til topps

Foto: (FOTO: EPA/SCANPIX)

Frode Andresen gikk helt til topps på torsdagens skiskyttersprint i Anterselva. Det var tre nordmenn blant de fem beste. TV 2 Nettavisen fulgte sprinten direkte.

19.01.06 13:41

Frode Andresen er virkelig i ferd med å finne OL-formen. Andresen vant sitt andre verdenscuprenn for sesongen i tyske Rupholding forrige helg.

Torsdag gikk han helt til topps på skiskyttersprinten i italienske Antersela.

Andresen leverte feilfri skyting og tok seieren foran tyske Rico Gross. Maxim Tchoudov ble nummer tre.

Sov dårlig
- Jeg sov ikke særlig godt i natt, men hadde likevel en god feeling, sa Frode Andresen til NRK like etter at han sikret seg sesongens tredje verdenscupseier.

Han varsler at han for alvor er i ferd med å finne frem til OL-formen. Allerede 12. februar er det 20 km i OL.

- Nå må jeg i hvert fall være klar for sprinten. Mye har gått min vei i det siste, mente Andresen.

I tillegg til feilfri skyting leverte Frode Andresen også en forrykende fart i sporet.

Feilfri skyting
- Jeg mener ikke skytingen går bedre nå enn tidligere. Forskjellen er at de små grå jobber bedre, gliste Andresen.

Han har tidligere åpnet for å gå femmila i langrenn på OLs siste dag, men avviser nok en gang at det er aktuelt.

- De vurderer ikke lenger skiskytterne i langrenn, så det tenker jeg ikke mye på nå, sa Andresen.

Halvard Hanevold ble nummer fire, mens Ole Einar Bjørndalen - som gjennomførte sitt første verdenscuprenn etter jul - kapret femteplassen.

Fornøyd Svendsen
Junioren Emil Hegle Svendsen ble nummer 13, Stian Eckhoff nummer 15 og Lars Berger nummer 58. Berger var tilbake etter sykdom, men viste at han fremdeles har en lang vei å gå før OL-formen virkelig er på plass.

Svendsen var fornøyd med plasseringen.

- Ja, jeg synes det gikk veldig bra. Jeg følte meg lett i løypen og bestemte meg tidlig for å slå til på den siste runden, sa Svendsen til NRK.

- Merket høyden
Verdenscuprennet i Anterselva går i 1600 meters høyde - og Svendsen innrømmer at det til tider skaper problemer.

- Jeg kjenner det av og til, og var litt spent på hvordan dette skulle påvirke meg på forhånd. Men jeg føler det gikk bra, mente han.

Skiskytter-stjerneskuddet har imidlertid ikke store forhåpninger med tanke på OL-sprinten i Torino.

- Jeg tror det kan bli meget tøft å gå sprinten i OL. Men får jeg sjansen, håper jeg det skal gå bra, sa han beskjedent.

Eckhoff brukbart fornøyd
Stian Eckhoff pådro seg bronkitt tidligere i januar, og måtte stå over verdenscuprennet i Oberhof. Han var imidlertid tilbake igjen i Rupholding forrige helg, men sier at han fremdeles har en vei å gå før OL.

- Jeg prøvde å angripe fra start, men det er tøft å gå i denne høyden. Men jeg synes ikke det gikk dårlig og er brukbart fornøyd med plasseringen, sa Eckhoff som ble nummer 15, totalt halvannet minutt bak vinneren Frode Andresen.

- Men på grunn av sykdom merker jeg at jeg ikke hadde så mye overskudd. Nå må jeg bare trene godt frem mot OL. Men det var et kjempeflott løp av Frode Andresen, sa Eckhoff videre.

Verdensuprennet i Anterselva var den siste sjansen for Bjørndalen, Berger, Hanevold, Eckhoff og Svendsen til å prikke inn OL-formen. Samtlige ble tidligere denne uken tatt ut i den norske OL-troppen til Torino-lekene.

HTML EMBED

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.