*Nettavisen* Sport.

Andresen trosset smertene

Foto: (FOTO: GORM KALLESTAD/SCANPIX)

Branns kaptein Martin Andresen spilte hele kampen mot Odd med store smerter i leggen.

03.10.06 10:09

Brann Stadion (TV 2 Nettavisen): BRANN - ODD GRENLAND 1-0: - Jeg hadde veldig vondt her i leggen, sier Martin Andresen til TV 2 Nettavisen og peker ned på sin høyre legg like etter seieren over Odd.

Han fullførte 94 minutter på Brann Stadion med store smerter, men var aldri inne på tanken om å be trener Mons Ivar Mjelde om å bli byttet ut.

- Jeg tror ikke jeg hadde fått Martin Andresen av banen om jeg så hadde stormet utpå der og dradd ham av gressteppet, sier Branns trener.

Beroliger fansen
Andresen beroliger imidlertid Brann-fansen med at han neppe går glipp av noen av de resterende kampene i Tippeligaen denne sesongen.

- Neida, det tror jeg ikke. Nå kommer jeg til å ta det rolig og få behandling de neste dagene, så skal nok dette gå bra, forteller den sympatiske Brann-kapteinen.

- Er lørdagens landskamp mot Hellas i fare?

- Nei, nei. Det skal gå bra å spille den, svarer han.

Branns trener Mons Ivar Mjelde er ikke bekymret over at Martin Andresen nå må ut i en tøff landskamp.

- En ære å spille med flagget på brystet
- Det er imponerende å se at Martin er halvskadd og fullfører kampen på en slik måte. Han bar kanskje litt preg av skaden i første omgang, men i andre omgang hever han seg sammen med resten av laget, sier Mjelde.

- Kommer landskampen mot Hellas 7. oktober ubeleilig for Andresen?

- Overhodet ikke. Det er en stor ære å spille med flagget på brystet, svarer en klokkeklar Mjelde.

Også Ardian Gashi og Eirik Bakke slet med skader i 1-0-seieren mot Odd. Robbie Winters scoret vinnermålet i det 65. minutt etter at Brann tidligere i kampen hadde misbrukt flere kjempesjanser.

- Verken Gashi eller Bakke var helt friske. Gashi slet med en lei strekk og Bakke med en vond ankel. Og det var også imponerende å se at de ga alt i kampen, konstaterer Mjelde.

Går for gull
Han varslet likevel en ny kamp for det Brann til helgen.

- Vi planlegger en treningskamp i helgen for å holde kampformen ved like. Selv om vi mangler en del sentrale spillere som er borte på landskampsoppdrag, sier Brann-treneren.

Mjelde uttalte til speakeren på Brann Stadion før kampen mot Odd at Brann går for gull.

Det gjentok han på det sterkeste etter seieren over Odd.

- Brann går for gull. Vinner vi de siste fire kampene er vi seriemester. Og det har vi planer om å gjøre. Enklere kan det ikke sies, sier en offensiv Mjelde.

- Men først og fremst har vi fokus på kampen mot Lyn, fastslår han.

Snakket på seg gult kort
Men i den kampen må Mjelde klare seg uten både Bjørn Dahl og Petter Vaagan Moen, som begge må stå over på grunn av tre gule kort.

- Jeg mener helt klart at Petters gule kort var feil, sier Mjelde om at Vaagan Moen fikk gult kort etter å ha protestert på en dommeravgjørelse.

- Hva har du å si om at nok en spiller snakket på seg et gult kort?

- Hva jeg kan si om det? Det er kanskje noe av det vi får evaluere med dere etter sesongen. Jeg mener uansett at Petters kort var feil. Han slår kun spontant med hånden i luften, som dommeren oppfatter som en protest, svarer Mjelde.

- Bra vi styrket stallen
Kaptein Martin Andresen er imidlertid glad for at Brann styrket stallen med Arman Björnsson, Ardian Gashi og Eirik Bakke i sommer.

- Det viser jo seg at det betaler seg nå å ha en stor bredde i stallen, fastslår han.

Sjekk kampfakta og spillerbørs her

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.