Gå til sidens hovedinnhold

Andresen ute på ubestemt tid

Det er usikkert når landslagskaptein Martin Andresen er tilbake på fotballbanen. Sjekk hva legen sier.

(iBergen.no) I kampen mellom Start og Brann søndag pådro landslags- og Brann-kaptein Martin Andresen seg en strekk på innsiden av høyre kne, etter å ha blitt taklet. Det er usikkert når han er klar igjen til å spille fotball.

- Flere uker
- Med slike skader kan det være vanskelig å si. Det kan ta få dager eller opp til flere uker før han er klar igjen – det er helt umulig å si på nåværende tidspunkt, sier medisinsk ansvarlig i Brann Ola Jøsendal til iBergen.no.

Tirsdag gjorde Brann-trener Mons Ivar Mjelde det klart at Andresen ikke blir aktuell for spill for Brann i torsdagens UEFA-kamp mot Suduva fra Litauen. Ettersom det er usikkert når Andresen er tilbake, står landskampene mot Moldova 8. september og Hellas 12. september i fare.

Kuren fremover blir å trappe opp treningen. Første skritt blir å gå en tur. Føler kapteinen seg bra, blir neste steg å jogge.

Dag for dag
- Deretter kan han trappe opp til intervaller og så spille fotball igjen. Det er heller ikke mulig å si noe om når han kan begynne på de ulike stegene, sier Jøsendal, som påpeker at man nå bare må ta dag for dag og se situasjonen an.

I opptrappingsperioden kan det bli aktuelt med svømme- og sykkeløvelser.

Skaden Andresen har pådratt seg nå, har ingenting med hans tidligere skadesituasjon å gjøre.

For Brann er toppscorer Thorstein Helstad fortsatt ute med strekk i leggen og spiller heller ikke for Brann torsdag. Han er fortsatt usikker til hjemmekampen mot Sandefjord søndag, en kamp Andresen uansett ikke kunne spilt på grunn av soning for tre gule kort.

Les flere nyheter på iBergen.no.

Reklame

Slik får du godt internett på hytta