*Nettavisen* Sport.

Andresens skjebnekamp

Foto: Scanpix/Bertinussen, Rune Stoltz

Søndag kan det være slutt for Martin Andresen i Vålerenga.

24.06.12 14:22

- Martin Andresen er Vålerenga-trener på søndag. Hva som skjer etter det, får vi ta da. Om det er negativt eller positivt, er resultatavhengig, uttalte styreleder Åge Petter Christiansen til NRK fredag.

Til å være et unnvikende svar, er det likevel nokså klar tale. Martin Andresens trenerjobb lever dårlig med et tap mot Stabæk.

Uoppsigelig?
Dette erkjenner også Martin Andresen. Nettavisen spurte fredag Vålerengas trener om han har vurdert å trekke seg.

- Jeg skrev en toårskontrakt og den er uoppsigelig i kontraktsperioden og vi er enige om et løp vi skal kjøre. Noen dager er tyngre enn andre dager, jeg kjenner meg mer sliten noen dager enn andre dager. Jeg har et stort ønske om å bidra til at Vålerenga spiller underholdende og utviklende fotball og får bygd en fotballfilosofi som vi ønsker å ha igjennom hele klubben, og det har jeg fortsatt. Men det er noen dager som det er tyngre å gå på jobben, det er ingen tvil om det, svarte Andresen.

Legg merke til fraværet av ordene «ja» og «nei».

Og historien viser at «uoppsigelig» ikke gjelder i fotball, ikke dersom en arbeidsgiver og en arbeidstaker sammen kommer fram til en løsning som er å foretrekke for begge parter.

(artikkelen fortsetter under bildet)

Klikk på bildet for å forstørre.

Foto: Roy Kvatningen/Mediehuset Nettavisen

Sponsor-kritikk
Tidligere denne uka ga for øvrig også informasjonssjef Morten Schau i Hafslund, som er Vålerengas hovedsponsor og viktigste samarbeidspartner klart uttrykk for at Martin Andresen bør trekke seg.

«Sandefjord–Vålerenga 3-1, nå er det vel på tide at enkelte i VIF bør vurdere å gå inn i møbelbransjen på full tid», skrev Schau på Facebook. Andresen og hans familie eier som kjent møbelkjeden Skeidar.

Hafslund understreket overfor Kampanje at dette var Schaus private mening.

Skal lokke tilskuere med show
VIF og RIMI har planlagt et forrykende pauseshow til kampen mellom VIF og Stabæk.

Sveriges nye popdronning og Eurovisjonsvinner Loreen synger superhiten Euphoria live for første gang på norsk jord, KarpeDiem skal dra sin nye singel «Toyotan til Magdi» utenfor stadion før kampen og Alexandra Joner har med seg Viqueens, noen av verdens beste Cheerleaders, for å dra opp stemningen. Målet er å fylle Ullevaal for en tippeligakamp for første gang på flere år.

- Vi er stolte av å ha en samarbeidspartner som bidrar så sterkt til å løfte interessen for norsk fotball. Nå skal vi gjøre vårt for å bidra til å skape en folkefest, sier administrerende direktør i Vålerenga Fotball Pål Breen til Side2.

Verken VIF eller Stabæk har foreløpig vært imponerende i årets tippeliga. Særlig for Vålerenga har ikke den første tredelen svart til forventningene. Etter søndagens kamp kan osloklubben derfor se seg nødt til å gjøre endringer.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.