RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss
Foto: Tim De Waele (©TDWSport.com)

Andy: - Jeg er bedre enn før

Andy Schleck kjører godt i Baskerland, og ser fram til klassikerne.

Andy Schleck (Leopard Trek) har aldri hatt for vane å gjøre for mye ut av seg tidlig på sesongen. Den tredoble vinneren av den hvite ungdomstrøya i Tour de France holder gjerne en lav profil, før han kommer i form når det gjelder.

Det samme er på mange måter tilfelle også i 2011, men hovedpersonen selv mener han har bedre bein enn normalt.

- Det viktigste er at vi viser at laget er klare for klassikerne. Når jeg ser tilbake har jeg aldri syklet bra på denne tiden av året. Jeg er mye bedre nå, enn tidligere år. Jeg ser virkelig fram til klassikerne, forteller Andy Schleck til lagets hjemmeside.

Husk vår Roubaix-konkurranse!

Angrep for etappen
Torsdag viste Andy seg fra en god side under kongeetappen i Baskerland rundt. Etter at storebror Fränk ble kjørt i senk av Xavier Tondo, var det Andys tur til å angripe rett over toppen av det siste fjellet.

25-åringen fikk med seg Alexandre Vinokourov, men de klarte ikke å holde unna. Etappen ble dermed vunnet av «hjemmehåpet» Samuel Sanchez.

- Jeg visste jeg måtte prøve på noe. Fränk sprakk litt på grunn av angrepet sitt, så da fortalte jeg meg selv at jeg måtte gjøre noe nå. Da jeg angrep trodde jeg kanskje at jeg hadde klart det, men Sammy passerte meg med 300 meter igjen til mål.

Les også: Populær hjemmeseier i Baskerland

- På rett vei
Sportssjef Kim Andersen var også fornøyd.

- Vi visste det ville bli en hard etappe. De ga sitt beste, og vi så at de kunne gjøre noe i den siste stigningen. Andy og Fränk er i god form for øyeblikket, og angrepene deres viser at de på rett vei mot målene sine.

Baskerlandt rundt fortsetter fredag med den femte etappen. TV 2 Sport og Sumo sender rittet direkte.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere