RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Andy Schleck: - Jeg var aldri død

Foto: MG (@TDWSport.com)
Sist oppdatert:
Luxembourgeren var på hugget i Frankrike.

Critérium International er et intenst todagers etapperitt på Korsika.

I årets ritt viste Andy Schleck tegn på at han er på vei tilbake.

- Jeg var aldri død. Kanskje jeg sov, men i dag kjempet jeg og følte meg bra, forteller Schleck til RadioShack-Leopards hjemmeside.

Les også: Schleck prøver på ny

Gikk i brudd
Årsaken til optimismen er at den luxembourgske klatreren angrep, sammen med blant andre Thomas Voeckler (Europcar), tidlig på den tøffe etappen.

Schleck måtte slippe Voeckler etter hvert, men laget hans ser positivt på at han endelig viste seg i front av et sykkelritt.

- Det var godt å se Andy angripe i dag. Dette viser at formen hans er på vei, sier sportsdirektør Kim Andersen.

Som i store deler av Europa var det utfordrende vær for syklister på Korsika også. Det la ingen demper på Schlecks glede.

- I dag var det gøy å sykle, selv om været var ufyselig. Jeg utførte planen vi hadde lagt før etappen, derfor er jeg fornøyd med innsatsen.

Mangler fortsatt mye
Uansett hvor positivt det var for 27-åringen å være foran, og ikke bak, hovedfeltet, er det fortsatt en lang vei å gå før han er på sitt gamle nivå.

- Jeg mangler fortsatt en del kraft. Jeg visste at jeg ikke hadde beinene til å følge de beste, derfor forsøkte jeg meg tidligere, utdyper Schleck.

Sportsdirektør Andersen er forsiktig optimist på hva framtiden til luxembourgeren bringer.

- Dette er bra for moralen hans, det er hvert fall det vi håper.

Sky-dominans
Klatreren kom til mål mer enn 20 minutter bak etappevinner Chris Froome (Team Sky). Briten vant også rittet sammenlagt foran lagkamerat Richie Porte, som ble nummer to på den avsluttende klatreetappen.

Tredjeplassen gikk til Bauke Mollema (Blanco Pro Cycling Team). Han ble fjerdemann, bak Tejay Van Garderen (BMC Racing Team), i sammendraget.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere