*Nettavisen* Sport.

Andy Schleck: - Jeg var sterkere enn Froome

Foto: Tim De Waele (©TDWsport.com)

Den tidligere Tour-vinneren slår tilbake mot ryktene og sikter mot Touren.

21.12.13 13:42

Andy Schleck er ikke imponert over nivået til Chris Froome, og mener selv han var sterkere i 2009-10-sesongene.

- Chris Froome er sterk, men han var bare sju sekunder raskere enn meg opp Ax 3 Domaines i år enn da jeg syklet opp i 2010. Året før kjørte jeg like raskt som ham opp Mont Ventoux. Det var etter jeg støtet i bunnen og kjørt start, stopp til mål, sier Andy Schleck til franske L’Équipe.

Vil vinne med gul trøye
Andy Schleck ble nummer to i 2009-utgaven av Tour de France. Året etter fikk han seieren i posten da Alberto Contador ble tatt med spor av Clenbuterol i blodet. Han vant ungdomstrøya begge gangene. Ifølge Schelck er tidene opp fjellene gode indikasjoner på Froomes egentlige styrke, som han ikke er nevneverdig imponert over.

Klikk på bildet for å forstørre.

Foto: Tim De Waele

- Han har et bra rykk, etter det kjører Froome bakketempo med rar stil. Nairo Quintana imponerer meg eksempelvis mer, sier Schleck.

Luxembourgeren mener han fortsatt har fem til seks muligheter igjen til å vinne Tour de France uten hjelp av andres feilgrep, noe som er og blir hans største motivasjon i karrieren.

- Ambisjonen er fortsatt å vinne Tour de France, stå med gul trøye på Champs-Élysées, sier Schleck.

Ingen alkoholproblemer
På begynnelsen av 2013-sesongen var det mediestorm rundt yngstebror Schleck, som ifølge den franske politikeren, Pierre-Yves Le Borgn’, var for full til å ta heisen opp til hotellrommet, ung og alene på et flyplasshotell. Schleck fnyser av ryktene.

Les mer: Tour-vinner for full til å ta heisen

- Da han skrev det, hadde jeg spist middag og hatt to øl. Jeg hørte ryktene, og jeg begynner egentlig bare å le av dem. Med internett kan alle spre sladder, og da lagledelsen senere hørte noen hadde sett meg full i Luxembourg, måtte jeg inn på kontoret, men jeg var tross alt og kjørte Tour de Suisse da det skjedde. Det samme skjedde i Algarve rundt. Noen sa hadde sett meg påvirket på et diskotek, men jeg sannheten er at jeg var på restaurant med min mor. Det er bare onde rykter, sier Schleck.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.