Gå til sidens hovedinnhold

- Andy Schleck burde lagt opp

Jakob Fuglsang med knallhard kritikk av sin tidligere bestekompis.

For ikke mange år siden var Andy Schleck regnet som en av verdens aller beste sykkelryttere.

Slik er det ikke lenger. Luxembourgeren blir sjeldnere og sjeldnere omtalt som noe annet enn en middelmådighet, og før Tour de France er det ingen som holder ham som favoritt.

Nå går også danske Jakob Fuglsang kraftig ut mot sin gamle lagkamerat.

Burde lagt opp
- Det overrasker meg at han ikke har kastet inn håndkleet, sier Fuglsang til Ekstra Bladets Tour de France-magasin.

- Når han åpenbart ikke vil kjempe hardt, er jeg overrasket over at han ikke har gitt opp karrieren.

Astana-rytteren mener Schleck mangler motivasjonen og lidenskapen som trengs for å kjempe i toppen som sykkelrytter.

- Han sykler fordi han får penger for det. Han er en egoist, en vinnertype, og da fører det ingen vei å ligge å rote midt i feltet. Enten gir man alt, eller så stopper man.

(Artikkelen fortsetter under bildet)

Flytter for å unngå Schleck
En gang i tiden var Fuglsang bestekompis med Schleck-brødrene. Han flyttet sågar til Luxembourg og ble nabo med dem. Nå har forholdet mellom Fuglsang og Andy kjølnet helt, skal vi tro dansken. Han er på flyttefot for å slippe unna Schleck.

- Jeg gidder ikke å bo så nær ham, når han holder en så markant distanse. Jeg gidder ikke å se han gå og surmule. I fjor prøvde jeg å få ham med på treningsturer, men nå har jeg gitt opp. Enten har han en unnskyldning for å ikke trene eller så blir han borte. Det gidder man ikke i lengden, sier Fuglsang.

Nå hilser de to knapt når de møtes i oppgangen eller på sykkelritt. Fuglsang tror at en av grunnene er at han forlot RadioShack til fordel for Astana før årets sesong.

- Jeg er lei meg for at vennskapet med Andy ikke holdt. Sett fra hans side må det være vanskelig å akseptere at en som har hjulpet han i mange år blir en konkurrent. Det er nok vanskeligere for ham enn for meg. Det betyr nok også noe at han har hatt en tøft år. Han har hatt noen problemer, og det gjenspeiler seg selvfølgelig på motivasjonen.

- Jeg har gjort mitt for å beholde vennskapet, men jeg kan ikke fortsette.

(Artikkelen fortsetter under bildet)

Uenig Schleck
Andy Schleck vil ikke være med på svartmalingen av forholdet mellom ham og Fuglsang. Han mener dansken må være feilsitert.

- Jeg har overhodet ingen problemer med Jakob, sier Schleck til cyclingquotes.com.

- Da han levde i sitt gamle hus, trente vi sammen så mye vi kunne. Men det er ikke alltid så lett på grunn av reiser. Jakob flyttet fordi han trengte et større sted å bo.

Slakter dansk presse
Ifølge 27-åringen er han ikke bitter for at Fuglsang valgte å dra til Astana før sesongen.

- Jeg sa at det var det rette å gjøre for ham. Det er ikke noe sjalusi fra min side, og jeg ønsker Jakob alt godt, sier Schleck og langer ut mot dansk presse:

- Det er typisk for noen deler av dansk presse å blåse ting helt ut av proporsjoner. Jeg tror ikke Jakob har sagt de tingene.

Cyclingquotes har imidlertid dobbeltsjekket med Ekstra Bladet og sett dokumentasjon på at Fuglsang har godkjent sitatene.

For tiden sykler Fuglsang Critérium du Dauphiné, mens Andy Schleck starter Sveits rundt lørdag.

Begge to kommer til å starte Tour de France. Så spørs det om de to kommer til å hilse på hverandre. Det er vel heller tvilsomt.

Reklame

Slik gjør du bålpannen om til en pizzaovn

Kommentarer til denne saken