RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Andy Schleck testet tourstrekning

(Sirotti)
Sist oppdatert:
- Dette er virkelig en avslutning for Philippe Gilbert, lød attesten.

RadioShack-Nissan-laget har ikke fått helt grepet om årets sesong, men for Schleck-brødrene er det som vanlig Tour de France som er det store målet.

Søndag venter Liège-Bastogne-Liège, sykkelmonumentet Andy vant i 2009, men likevel benyttet han torsdagen med tanke på det franske etapperittet.

Sammen med broder Fränk og Maxime Monfort, satte trioen kursen mot Seraing i nærheten av Liège.

Her avsluttes den andre etappen av sommerens Tour de France.

- Vanskelig er den ikke, men å klatre to gode kilometer mot slutten av etappen, skal ikke undervurderes, forteller Andy Schleck til Gazet Van Antwerpen.

Skapt for Gilbert
Det er liten tvil om at ASO (Tour de France-arrangøren) har tatt med etappen med tanke på Philippe Gilbert.

Den belgiske hjemmefavoritten vant alle klassikerne i Ardennene i fjor, og sommerens etappe går naturlig nok i deler av løypa vi kjenner fra endagsklassikeren Liège-Bastogne-Liège.

Les også: Voigt: - Jeg var limt til asfalten

Starten av etapperittet er også lagt til Liège og det sykles en 6,1 kilometer lang prolog dagen før etappen som ender opp i Liège.

Med full klaff kan altså Gilbert vinne den gule ledertrøyen på rittets andre dag, før rytterne setter kursen mot grensebyen Tournai på dag tre.

Andy Schleck har nå offisielt blitt utropt til vinnere av 2010-versjonen av Tour de France. Det skjedde etter at Alberto Contador ble utestengt for doping.

Vrient for the Schelcks
I hans eget hode har han fremdeles ikke vunnet trøya på Champs-Élysées, og derfor er han motivert for å gi det nok et forsøk fra den 30. juni.

Nå er det imidlertid slik at årets løypeprofil inneholder flest korte, eksplosive klatringer mot slutten – i tillegg til over ti mils tempokjøring.

Dermed er det ikke mye som vitner om at det luxembourgsk på toppen av podiet i år, heller.

Studieturen til Seraing beviser i hvert fall at RadioShack-Nissan-laget kommer til å gjøre alt i sin makt for motbevise nettopp dette.

- Veiene fram til den siste bakken er brede, og ikke altfor vanskelige. Når man kommer til den bratte delen med brostein, kommer hovedfeltet til å eksplodere. Det er virkelig en avslutning for en Gilbert og en (Alejandro) Valverde. Og en Schelck, legger 26-åringen til overfor den belgiske avisen.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere