Den sjuende etappen i Sveits rundt ble avsluttet med en klatring opp Albulapass før ti kilometer utforkjøring tok rytterne til mål.

Opp det sveitsiske fjellet klatret Andy Schleck slik ingen har sett han gjøre på to år. Fjellet var 13,8 kilometer langt med en gjennomsnittlig stigning på 6,8 prosent.

- Jeg blir sakte bedre
Luxembourgeren satt med de beste til det var drøyt to kilometer igjen av stigningen.

- Jeg føler meg bra og blir sakte bedre. Nå mangler jeg ikke mye på å følge de aller beste klatrerne, sier Schleck til RadioShack-Leopards hjemmeside.

28-åringen endte etappen på 15.-plass ett minutt og 18 sekunder bak etappevinner Rui Costa.

Les også: Dramatisk arrangørtabbe i Sveits rundt

(Artikkelen fortsetter under bildet)

Schleck var også aktiv den første timen av etappen. Da forsøkte han flere ganger å komme av gårde i et brudd, men det lyktes han ikke med.

- Mot slutten av etappen var målet å gå langt ned i kjelleren for å teste meg. Jeg tapte litt tid da det flatet ut mot toppen, men jeg er fornøyd med resultatet og hvordan beina responderte, forteller luxembourgeren.

Vist tegn på framskritt tidligere i år
Schleck har siden Tour de France i 2011 slitt med å finne tilbake til formen som gjorde han til én av verdens beste klatrere.

I fjor skadet han seg i oppkjøringen til Tour de France på tempoetappeen i Critérium du Dauphiné .

I år har han vist små tegn til bedring, blant annet i California rundt. Der syklet han aktivt og angrep på flere etapper.

Les også: Se, her er Andy Schleck i brudd!

Økt selvtillit etter fredagens prestasjon
Den luxembourgske klatreren skal sykle Tour de France som starter 29. juni på Korsika. Fredagens prestasjon i Sveits rundt gir fansen og Schleck selv håp om gode resultater i verdens største sykkelritt.

- Jeg har gjort treningen jeg skal gjøre og nå handler det bare om å komme trygt gjennom de to siste etappene. Fredagens prestasjon var bra og gir meg økt selvtillit. Det er godt, sier Schleck.

Fredagens 15.-plass er 28-åringens beste individuelle etapperesultat siden åttendeplassen opp Alpe d'Huez i Tour de France 2011. Om det er et tegn på hva som kommer i juli og Tour de France, kan bare tiden vise.