- Jeg har fire favoritter til vårklassikerne, det er Thor Hushovd, Edvald Boasson Hagen, Tom Boonen og Fabian Cancellara.

Slik innleder Andy Schleck klassikerpraten med procycling.no på Mallorca i januar. Leopards lagkaptein er som vanlig avslappet, og i svært godt humør da han greier ut om norske klassikermuligheter.

- Jeg synes Thor er av de beste i verden, han er jo verdensmester. Han er en av få spurtere som kan klatre, og han er veldig god på brostein, forklarer Andy entusiastisk.

Men Hushovd har spesielt ett problem, og det problemet heter Fabian Cancellara.

- Det blir vanskelig for Thor å slå Cancellara. Men Thor er en god venn av meg, og dersom det ikke er en fra laget mitt som skal vinne, så håper jeg det blir Thor. Han er en god rytter og en fantastisk person, skryter Andy.

- Men Thor og Fabian må ikke glemme Edvald og Boonen. Det er de fire som kan vinne.

Bli med å tipp hvordan det går i Flandern rundt!

Moro med skryt
Edvald selv tar skrytet med knusende ro, da vi et par dager senere møter han i Alcudia, Mallorca.

- Det er fint å høre han si det. Han nevner jo de sterkeste, i hvert fall de tre sterkeste, flirer Edvald til procycling.no.

- Men det må være motiverende å få skryt fra Andy Schleck?

- Ja, det er positivt. Men det er ikke noe jeg går rundt og tenker på. Det er jo ikke akkurat han som er med i toppen i de rittene, bemerker Edvald med masse glimt i øyet.

Når Andy spesifikt snakker om Edvald virker han oppriktig positiv omkring klassikersatsingen.

- Edvald er ikke en rytter som kan vinne Tour de France. Han må tenke på Ardennene- og brosteinsklassikerne.

- Du vet aldri hvor du har Edvald, han har et vanvittig potensial. Det vet jeg, fordi jeg kjenner han godt.

Les også: Hushovd velger bort Sanremo

- Jeg trenger erfaring
Når det kommer til egne sjanser, er Edvald som vanlig nøktern, men han er absolutt ikke uten ambisjoner om noe stort.

- Jeg vil gjøre det bra i enten Flandern eller Roubaix. Kanskje også begge?

- Hva er bra?

- Jeg regner ikke med noen pallplass, men jeg vil være med å kjempe så lenge som mulig.

- Da snakker vi mer rundt topp ti, kanskje?

- Ja, der omkring. Jeg må føle at jeg er sterk, men dette går mye på erfaring også. Jeg håper jeg får mer av det nå. Da kan jeg være med å kjempe i toppen videre, forklarer lysluggen.

(Artikkelen fortsetter under bildet)

Arvesen: - Distansen er utfordringen
Det er fra flere holdt blitt påpekt at Boasson Hagen ennå ikke står distansen i en ekte klassiker. Kurt Asle Arvesen er også av samme oppfatning.

- Utfordringen er det lange distansen. Jeg håper han tar det steget i år. Han har et lag som vil støtte han, han har med seg Flecha i en mulig finale. Jeg tror absolutt Edvald kan være med i en klassikerefinale, forteller Arvesen til procycling.no. ¨

Når det kommer til Andy Schlecks spådommer, er Arvesen imponert.

- Det er jo to nordmenn av fire. Det er ganske imponerende. Jeg håper som sagt Edvald er der. Thor er der garantert uten uhell.

Ja, hva med Hushovd?
Hushovd fortalte oss i Calpe at han ofte føler han har hatt litt uflaks i Flandern. I Paris-Roubaix har han vært meget solid de to siste årene, med tredjeplass i 09 og andreplass i 10.

Da er det på mange måter gitt denne gangen. Han vinner.

Arvesen har god tro på sin landsmann.

- Thor har vist utrolig bra styrke de siste årene. Han takler de lange distansene, det har han vist i Milano-San Remo, Paris-Roubaix og nå sist i VM. Og med det sterke laget Garmin har er jeg helt sikker på at Thor blir å regne med. Han vet også at han har en sterk avslutning, forklarer Arvesen.

Og Edvald er enig:

- Jeg har troa. Han blir jo bare sterkere og sterkere. Veldig sterk når det er hardt og brostein. Han er absolutt en favoritt.

Hva tror du? Diskuter klassikerne i vårt forum!