Gå til sidens hovedinnhold

Anelka inn i eksklusiv målklubb

Franskmannen scoret to mot West Ham.

WEST HAM - WEST BROMWICH 3-3:

Nicolas Anelka er en av Fotball-Europas store fotballnomader og spesielt i Premier League har spissen vært innom mange klubber.

Franskmannen har spilt for Arsenal, Manchester City, Liverpool, Chelsea, Bolton og er nå under kontrakt med West Bromwich Albion.

34-åringen har også vært innom Paris Saint-Germain, Real Madrid, Fenerbahce, Juventus og Shanghai Shenhua i løpet av en lang karriere.

Og mål, det har franskmannen scoret stort sett alle steder han har vært. Lørdag banket han også inn sine to første ligamål for West Bromwich.

Det betyr at Anelka nå tilhører en eksklusiv gruppe spillere som har scoret for seks forskjellige klubber i Premier League. Totalt ni spillere har gjort dette.

I tillegg til Anelka, tilhører også Craig Bellamy, Marcus Bent, Darren Bent, Robbie Keane, Nick Barmby, Andy Cole, Les Ferdinand og Peter Crouch denne klubben.

To kjappe av Anelka
I et målrikt oppgjør på Upton Park lørdag satte Anelka inn sine mål før pause. Det var likevel vertene som åpnet målfesten i London.

En annen veteran, Joe Cole, ble spilt igjennom av Kevin Nolan og satte ballen forbi Ben Foster i gjestenes bur.

Vertenes scoring kom allerede etter fire minutter. Først i det 40. minutt slo gjestene tilbake. Chris Brunt spilte igjennom til Anelka og 34-åringen gjorde ingen feil.

På overtid i første omgang satt kasse nummer to. Spissen var på plass inne i boksen etter en corner og fikk bredsidet West Bromwich i ledelsen. Det sto 2-1 til pause.

Målfesten var likevel ikke over i London. Etter 65. minutter var lagene igjen like langt. Modibo Maiga fikk ballen av Nolan og brente til fra rundt 20 meters hold. I mål!

Sliter i bunnen
To minutter senere var kampen snudd. Denne gang var det Maiga som var nest sist på ballen og Nolan som satte den forbi Ben Foster fra kloss hold.

Slutt var det imidlertid ikke på Upton Park. Bare to nye minutter gikk før WBA slo tilbake. Brunt fant Saido Berahino og spissen satte ballen i mål via stolpen.

Dermed var tre mål på under fem minutter et faktum. Flere ble det ikke og dermed delte lagene poengene.

Dette betyr at West Ham fortsatt sliter i bunnen av tabellen med 15 poeng, mens managerløse WBA også ligger farlig til med sine 18 poeng fra 19 ligakamper.

Kommentarer til denne saken