Anelka lysten på landslagsspill

Nicoals Anelka

Nicoals Anelka Foto: Foto: SCANPIX/EPA PHOTO/PA/Martin Rickett

Nicolas Anelka antyder i et intervju at han er interessert i å spille for Frankrike igjen, 14 måneder etter at urokråken innledet sin landslagsboikott.

10.01.04 09:01

- Jeg har ingen problemer med Jacques Santini, og jeg har aldri lukket døren helt for landslagsspill. Jeg har spilt med flagget på brystet før, og håper at det vil skje igjen en dag, sier Manchester City-spilleren i et intervju med fransk fjernsyn.

Anelka sa takk for seg i landslagssammenheng da han i november 2002, da han avslo tilbudet fra Santini om å bli med i troppen. Så seint som i august i fjor uttrykte han at han ikke kom til å spille for Frankrike før Santini bønnfalt ham om det.

Nå er tonen en litt annen.

- Kanskje det er på tide å sette seg ned og snakke åpent om ting, sier City-spissen, som har banket inn 14 mål så langt denne sesongen.

Franskmannen har alltid vært kontroversiell, og har havnet i bråk i flere av de seks klubbene han har spilt for. Ikke minst da han var i Arsenal fra 1997 til 1999.

- Det var vanskelig for meg i Arsenal, særlig siden jeg ikke kunne språket. Jeg ble også mislikt fordi jeg ikke applauderte publikum, noe som ikke interesserte meg. Jeg brydde meg rett og slett ikke - jeg var bare opptatt av å vise meg frem på banen, sier Anelka i det åpenhjertige intervjuet med tv-stasjonen Paris Premiere.

Anelka var ikke mindre kontroversiell da han tjenestegjorde for Real Madrid i 1999 og 2000.

- Første dagen på trening fikk jeg beskjed av Samuel Eto'o at jeg måtte klare meg på egenhånd, fordi Raul og Morientes aldri kom til å sentre til meg. Og Hierro, Redondo og Raul gikk rett til klubbpresidenten for å få en forklaring på hvorfor jeg ble kjøpt, forteller Anelka.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.