Gå til sidens hovedinnhold

Anelka sendt hjem i skam

«Gå og **** deg selv, din horesønn,» sa Chelsea-spissen til Frankrikes trener.

Mange mener Frankrikes landslagssjef Raymond Domenech burde ha trukket seg for lenge siden, og treneren er i hardt vær etter Frankrikes 0-2-tap for Mexico på torsdag.

Men ingen har tilnærmet seg Domenech på samme måte som Chelsea-spiss Nicolas Anelka.

- Gå og **** deg selv, din horesønn, skal Anelka ha sagt i pausen i kampen, ifølge den franske avisa L'Equipe.

Utbruddet kom etter at Domenech hadde bedt Anelka om å holde seg i posisjonen sin, noe Chelsea-spissen altså ikke ville gå med på.

Treneren svarte med å bytte ut 31-åringen, som for øvrig ikke imponerte på topp for Frankrike mot Mexico - noe da heller ingen av de andre franske spillerne for så vidt gjorde.

Hvem er skurken i Frankrikes VM-tropp: Nicolas Anelka eller Raymond Domench? Diskuter i feltet under saken!

«Anelka er tidens mest oppskrytte spiller. (...) Når han i tillegg sutrer over litt refs etter at han har underprestert så til de grader, så kan han sendes til helvete for min del,» skriver Nettavisen-leseren Jensare.

- Avgjørelsen nettopp tatt
Og lørdag kom den uungåelige meldingen: Nicolas Anelka sendes hjem fra den franske VM-troppen.

Disiplinærutvalget i det franske fotballforbundet diskuterte episoden på lørdag, og kom fram til at Anelkas oppførsel måtte slås ned på. Nyheten om at Anelka sendes hjem er bekreftet av det franske fotballforbundets visepresident, Noel Le Graet.

- Avgjørelsen om å sende hjem Anelka er akkurat blitt gjort, sier Le Graet til den franske radiostasjonen RTL på lørdag, ifølge nyhetsbyrået Reuters.

Anelka deltok ikke på Frankrikes trening på fredag, og var heller ikke til stede på lørdagens trening.

Og 31 år gamle Anelkas uttalelser mottas ikke på noen god måte i hjemlandet.

L'Equipe, som var først ute med å publisere saken, ville ikke sitere noen kilder på hendelsen, men skriver at Anelkas utskjelling er «noe av det groveste som er blitt trykket i avisen, selv i klammer.»

- Hvis det stemmer at han har sagt dette har han ingenting i VM å gjøre. Da skjønner jeg ikke hvorfor han var med under fredagens trening. Han fortjener ikke å spille i landslagstrøya og burde ha vært sparket rett ut av laget, sa en annen visepresident i forbundet, Christian Teinturier, på lørdag ifølge NTB.

Les også: - Bare skit!

- Må gå i seg selv
Feiden mellom Anelka og Domenech er imidlertid bare den siste av flere påståtte uroligheter i den franske VM-leiren. Flere av de franske stjernene skal ha vært sterkt kritiske til trenerens lederstil allerede før mesterskapet var i gang, og de svake resultatene mot Uruguay (0-0) og Mexico (0-2) har ikke dempet misnøyen.

Fortsatt har Frankrike et syltynt håp om å nå åttedelsfinalen i VM, men midtbanespiller Jeremy Toulalan - som må stå over kampen mot Sør-Afrika på grunn av karantene - mener spillerne må gå i seg selv for å finne årsaken til de dårlige resultatene.

- Man kan snakke om så mye man vil, men det er på banen det gjelder. Men om vi ikke gjør alt for hverandre, blir det vanskelig, sier Lyon-spilleren.

- Alle spillerne må gå i seg selv, det gjør jeg ikke for dem, legger han til.

Frankrike er avhengige av en vinner i kampen mellom Uruguay og Mexico, samt at laget selv gjør jobben mot Sør-Afrika - helst med solide sifre. Mye omdiskuterte Raymond Domenech vil imidlertid ikke spekulere i om de to lagene i lederposisjon vil spille for uavgjort.

- Jeg bryr meg ikke om de andre. Vi må spille på vår egen måte, den andre kampen er ikke mitt problem, sier landslagssjefen.

Sjekk siste fotballnytt her!
Sjekk siste sportsnytt her!

Reklame

Er dette årets beste påskeegg?

Kommentarer til denne saken