Gå til sidens hovedinnhold

Anette fløy 171 meter

VIKERSUND (TV 2 Nettavisen): Anette Sagen hoppet 171 meter i sitt første svev i Vikersund-bakken, men slo av noen meter i andre. Jentene hoppet fra samme avsats som guttene. - Jeg var veldig nervøs før hoppet, sier Sagen.

Her er jentenes lengder:

Lindsay Van - 166 meter (105,4 km/t)
Anette Sagen - 171 meter (104,9 km/t)
Line Jahr - 133 meter (104,6 km/t)
Helena Olsson - 161 meter (104,6 km/t)

I sine andre hopp gikk det slik:

Lindsay Van - 151 meter
Anette Sagen - 163,5 meter
Line Jahr - 123 meter
Helena Olsson - 158,5 meter.

Det var full jubel nede på sletta etter at Sagen hadde hoppet sitt første hopp, og jentene kastet seg rundt halsen på hverandre. Sagen satte selvfølgelig ny personlig rekord med solid margin. Norsk rekord var det også.

Slappet av
- Jeg har aldri vært så nervøs før. Men da jeg satte meg på bommen og så hvor langt Lindsay Van hoppet, slappet jeg av med en gang. Så bare hoppet jeg, sa Sagen til Line Jahrs mamma etter hoppet.

Hoppsjef Jan Erik Aalbu er full av beundring for det jentene presterte.

- Anette hoppet bedre enn jeg hadde forventet. Å hoppe 171 meter under det enorme presset hun har vært under i det siste, er veldig bra. Hun hoppet balansert og godt, uten å ta noen store sjanser, sier Aalbu til TV 2 Nettavisen.

Mental påkjenning
- Har jentene bevist noe nå overfor gubbene i FIS?

- Ja, det tror jeg. Jentene har nå hoppet like godt som gutta fra samme fart. En annen ting man må være klar over, er at det er en mental påkjenning å hoppe skiflyging. Det ser jeg på Sigurd Pettersen og Roar Ljøkelsøy også. Det er veldig godt gjort av jentene å hoppe så bra når de ikke fikk beskjed før i går kveld at de kunne hoppe, sier han videre.

BAKGRUNN:
Sent i går kveld fikk jentene beskjed om at de får lov til å prøvehoppe i dagens renn i Vikersund. FIS bestemte at rennets jury skulle avgjøre hvem som skulle få være prøvehoppere, men jentene var likevel usikre på om de ville hoppe, siden de hadde fått så liten tid til å forberede seg.

- De har bestemt seg nå. Jentene hopper, sier hoppsjef Jan Erik Aalbu til TV 2 Nettavisen.

Jentene kommer til å bli skjermet for pressen mens de hopper. Ingen får lov til å snakke med dem før de er ferdige.

- Det har vært så høyt press på dem de siste dagene at de må få konsentrere seg om å hoppe. Det er en stor skiflygingsbakke, og det krever en god del, sier Aalbu.

Reklame

Ny Pyton-bok: Dette er Tommy Sydsæters favoritthistorier med Rhesus Minus