Gå til sidens hovedinnhold

Anette Sagen får hoppe i Vikersund

Anette Sagen og tre andre kvinner får likevel lov til å prøve seg i skiflygingsbakken i Vikersund.

Ole Gunnar Fidjestøl, tidligere storhopper og jurymedlem i helgens kontinentalcuprenn i Vikersund, sier til NRK sporten at jentene får forsøke seg i bakken fredag.

Fidjestøl opplyser at foruten Anette Sagen får Line Jahr, svenske Helena Olsson og Lindsay Van fra USA være prøvehoppere fredag.

- De er funnet gode nok til å være prøvehoppere, og hvis det går greit vil de også få være prøvehoppere under kontinentalcuprennet lørdag, sier Fidjestøl.

Han har hele tiden vært positivt innstilt til at jenter skal få prøve seg i Vikersund, men det er først nå at han føler han har ryggdekning for å sende jentene utfor hoppkanten i skiflygingsbakken.

Klarsignal fra skiforbundet
- Jeg har vært innstilt på å følge det Norges Skiforbund råder oss til å gjøre i denne saken, og nå har de gitt oss klarsignal til at jentene kan få hoppe gjennom svaret de har sendt til lensmannen i Modum, sier Fidjestøl.

Skiforbundets president Sverre K. Seeberg har sendt et brev til arrangøren og til lensmannen i Modum, som har engasjert seg i saken, der han uttrykker at det må bli opp til juryen om kvinnene får hoppe.

- Jeg kan ikke se at det skal være noen uenighet i juryen om dette. All den erfaring jeg har om hvordan juryer oppfører seg, tilsier at man følger den utvelgelsen som det nasjonale forbund og arrangør har gjort. Jeg vil stå hardt på at jentene skal få hoppe. Både trenerne deres, Norges Skiforbund og vi som arrangør har godkjent at de skal få slippe til. Da skal det veldig sterke grunner til for at de ikke får hoppe, sier Fidjestøl til NRK.

Yggeseth skeptisk
Lederen i Det internasjonale skiforbundets hoppkomité, Torbjørn Yggeseth, liker ikke helt vendingen saken om jentehopping i skiflygingsbakken fikk torsdag. Han har hele tiden gått sterkt imot at Sagen & co. skal få prøve seg i skiflygingsbakker.

- Det er tydelig at Norges Skiforbund og vi i FIS prioriterer forskjellig. Vi er veldig sårbare når det gjelder sikkerhet i skiflyging, og det står om skiflygingens rykte. Vi har prøvd å stoppe forskjellige former for prøvehopping. Mange jenter har prøvd seg i skiflyging tidligere, uten at det har brakt jentehopping framover, sa Yggeseth til NRK.

Han frykter at det kan få konsekvenser for Vikersund som arrangør av hopprenn senere dersom kvinnene får hoppe i helgen.

(NTB)

Reklame

Her får du tak i valpekalenderen 2021