Siste sjanse for Rafael Benitez. Skal han bringe sølvtøy til Anfield denne sesongen, må Liverpool slå Atletico Madrid med minst to mål i returkampen i semifinalen i Europa League.

Ingen norske spillere skal i aksjon på Anfield torsdag kveld. Likevel kan den norske innsatsen bli helt avgjørende.

Mannen med fløyta heter nemlig Terje Hauge.

LIVE 21.05: Liverpool - Atletico Madrid

For fjerde – og sannsynligvis siste – gang i karrieren løper Olsvik-dommeren ut på Anfield-gresset for å skille rett og galt.

Merker spenningen
- Anfield er alltid spesielt. Jeg har sagt det før og sier igjen at det er en fantastisk arena å komme til.

- Jeg gleder meg, sier Hauge til Nettavisen.

Når du leser dette, har han sannsynligvis puls godt over hvilepuls. For også fotballdommere merker en ekstra spenning før ekstra store kamper – som for eksempel en semifinale i europacupen.

- Sammenlignet med en vanlig tippeligakamp, er slike kamper annerledes med tanke på oppmerksomhet og omgivelser. Man merker spenningen i dagene før.

- Men når kampen først er i gang, er det akkurat som å dømme en vanlig kamp, sier Hauge.

- Hva er verst dagen etter en kamp – forsiden av VG eller forsiden av The Sun?

- Hehe, vi tenker ikke sånn. Vi gjør så godt vi kan, og så får vi ta dagen derpå som den kommer. Jeg har en avslappet forhold til det som skrives.

Seks dommere
Naturligvis er det ikke Hauge alene som skal dømme Liverpool – Atletico. Faktisk består dommerteamet av hele seks personer.

Kim Thomas Haglund og Frank Andås er assistentdommere, Espen Berntsen og Tom Harald Hagen er ekstra assistentdommere, mens Svein Oddvar Moen er oppnevnt som fjerdedommer.

Systemet med seks dommere er noe som prøves ut i sluttspillet i Europa League.

Torsdagens kamp på Anfield er tredje gang Terje Hauge leder et utvidet team. Så langt er erfaringene positive.

- Færre situasjoner
- Jeg opplever at det blir færre situasjoner inne i 16-meterne når det er ekstra assistentdommere som følger med. Sånn sett har det en forebyggende effekt, sier Hauge.

Han er spent på om seks dommere er noe som blir innført permanent i et bredere omfang. Selv tror han det er lenge til vi ser noe sånt på nasjonalt nivå i Norge.

- Det er nok en stund til det blir aktuelt i Tippeligaen. Det er kostnadskrevende, poengterer Hauge – som er inne sin siste sesong som internasjonal dommer på grunn av aldersgrensen på 45 år.

Sjekk siste fotballnytt her!
Sjekk siste sportsnytt her!