RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Angrep landslag med maskingevær

Foto: Glyn Kirk/AFP
Sist oppdatert:
Flere togolesiske spillere skadet - sjåføren drept.

Flere fotballspillere fra det togolesiske landslaget skal ha blitt alvorlig skadet da bussen de satt i ble beskutt med maskingevær.

Ifølge nyhetsbyrået Reuters ble sjåføren for bussen drept på stedet som følge av angrepet.

Spillerne befant seg i Angola, i forbindelse med Afrikamesterskapet som arrangeres i landet denne måneden, melder nyhetsbyrået AFP.

Både spillere og andre som oppholdt seg i bussen skal ha blitt truffet av skuddene.

Adebayor rystet
Manchester Citys Emmanuel Adebayor og Aston Villas Moustapha Salifou deltar for Togo i Afrikamesterskapet, men en talsmann for Manchester City sier at Adebayor ikke skal være blant de skadde.

- Klubben kan bekrefte at Emmanuel Adebayor er uskadd etter ettermiddagens angrep på Togos spillerbuss i Angola. Klubbansatte har snakket med Adebayor, og selv om han er rystet etter de fryktelige hendelsene, er han uskadd, heter det i en melding på Manchester Citys nettsider.

Det opplyses ikke om Adebayor var blant spillerne som var ombord i bussen da den ble angrepet.

Aston Villa bekrefter at også Salifou er blant de uskadde.

- Skutt på som hunder
Ifølge TV-stasjonen French Infosport ble bussen beskutt med maskingevær, på vei gjennom regionen Cabinda mot grensen til Kongo.

- Jeg har det bra, men flere spillere er i dårlig forfatning. Vi er fortsatt på sykehuset. Vi ble skutt på som hunder, og måtte gjemme oss under setene i 20 minutter for å unngå kulene, sier Nantes-spissen Thomas Dossevi, ifølge ESPN.

Ifølge Dossevi skal Kodjovi Obilale, som spiller i franske Pontivy, og Serge Akakpo som spiller i rumensk fotball, være blant de skadde.

- Vi hadde akkurat passert grensen, og hadde fylt ut de nødvendige papirene. Vi var omringet av politi, og alt var i orden. Plutselig begynte noen å skyte. Alle dukket under setene, mens politiet besvarte ilden, forteller Dossevi.

- Mye blod på gulvet
Det er lite sannsynlig at det togolesiske landslaget nå kommer til å delta i Afrikamesterskapet.

- Vi tenker ikke på hva som skjer videre nå, men det er sant at ingen ønsker å spille, sier Grenoble-spilleren Alaixis Romao.

- Først av alt må vi tenke på tilstanden til de skadde. Det var mye blod på gulvet. Vi har ikke blitt oppdatert på tilstanden deres, ettersom de ble fraktet til lokale sykehus, forteller han.

Angrepsmennene skjøt først mot en buss som fraktet bagasje, like foran spillerbussen.

Det tror midtbanespilleren Richmond Forson gjorde at tallet på antall skadde ikke ble større.

- De trodde vi satt i bussen foran. Det var det som reddet oss, sier Forson til Canal Plus.

- Deretter skjøt de mot sjåføren vår og de som satt foran i bussen. Frontruten ble knust av de første kulene, forteller han.

- Terroristhandling
Regionen hvor angrepet skjedde, Cabinda, er kjent som et oljerikt område i det vest-afrikanske landet, hvor opprørere i lengre tid har kjempet for uavhengighet.

I 1997 ble Cabinda med i organisasjonen UNPO, som representerer etniske minoriteter i ulike stater.

- Dette var en terroristhandling, konstaterer regionens innenriksminister, Bento Bembe, overfor Reuters.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere