Angrep Wiggins

Foto: Tim De Waele (©TDWSport.com)

Team Sky måtte jobbe hardt for å beholde ledertrøyen.

02.09.11 18:55

Den 13. etappen fra Sarria til Ponferrada ble en sykkelfest.

Profilmessig så det ut til å bli en mellomhard etappe, hvor det gikk opp og ned de første 117 kilometerne, før det ble lettkjørt de siste 40 kilometerne.

Med andre ord en tøff dag, hvor det samtidig virket vanskelig å gjøre noe med sammendraget.

Det stoppet ikke rytterne fra å prøve.

Våken Nibali
Flere sammenlagtfavoritter var våkne fra første øyeblikk på etappen, og på den første innlagte spurten etter seks kilometer smatt Nibali først over streken, og sikret seg dermed seks bonussekunder.

Derifra ble det en angrepstriade fra flere av favorittene. Team Sky ble satt under enormt press da Joaquim Rodriguez, Vicenzo Nibali og Bauke Mollema angrep.

Men med litt hjelp fra Astana klarte Sky å samle feltet og til slutt slippe av gårde en stor gruppe med ryttere som ikke var blant de farligste i sammendraget.

Men Skys utfordringer var ikke slutt der, for opp etappens siste 1. kategoristigning angrep Joaquim Rodriguez. De andre favorittene tettet luken fort, men de fleste hjelperytterne måtte takke for seg på grunn av denne fartsøkningen.

Frakjørt nedover
Ingen klarte å komme seg løs opp bakken, men i utforkjøringen på den andre siden viste Wiggins nok en gang at han ikke er noen våghals utfor. Jakob Fuglsang, Bauke Mollema, Fredrik Kessiakoff, Vicenzo Nibali og et par andre ryttere klarte å opparbeide seg en luke på 20 sekunder.

Det var tilløp til panikk i Sky-laget, men nok en gang klarte de å ta seg selv i nakken og samle feltet.

Derifra og inn var det for det meste lettkjørt, så da kunne Sky unne seg en liten pust i bakken. Men feltet turte ikke å ta foten fullstendig av gassen, for i bruddet som fortsatt hadde nesten tre minutter, satt Daniel Moreno, Chris Anker Sørensen og Nicolas Roche. Alle var topp 20 i sammendraget, knapt fire minutter bak Wiggins.

(Artikkelen fortsetter under bildet)

Det store bruddet hadde allerede fått for mye tid til at feltet kunne hente dem inn, men de klarte å redusere tapet til 1.32 i mål.

Blant de 20 rytterne i front ble det massevis av støting. Men hver eneste gang noen støtet, så tettet Michael Albasini luken. HTC-rytteren var også sterkest i spurten og vant dermed en imponerende etappeseier.

- Jeg er så glad for å vinne denne etappen. Jeg kom med i en god gruppe og da jeg hang med over det siste fjellet visste jeg at jeg hadde muligheten. Jeg kjørte offensivt i finalen siden jeg visste at jeg hadde en god spurt. Det kostet en del krefter, men jeg klarte heldigvis å vinne.

Bradley Wiggins forsvarte ledertrøyen. Arrangøren hadde først gitt Nibali 20 sekunder tillegg på tiden, men de skal nå være fjernet. Takket være bonussekundene han tok underveis er dermed Nibali nummer to i sammendraget.

Resultater:
1. Michael Albasini (HTC - High Road) 4.19.39
2. Eros Capecchi (Liquigas - Cannondale) +1
3. Daniel Moreno (Katjusja) s.t.
4. David De La Fuente (Geox-TMC Transformers) s.t.
5. Nicolas Roche (Ag2R - La Mondiale) s.t.
6. Oliver Zaugg (LEOPARD TREK) s.t.
7. Angel Madrazo (Team Movistar) s.t.
8. David Blanco (Geox-TMC Transformers) s.t.
9. Mikel Nieve (Euskaltel - Euskadi) s.t.
10. Marc De Maar (Quickstep Cycling Team) s.t.

Sammenlagt:
1. Bradley Wiggins (Team Sky) 51.14.59
2. Vincenzo Nibali (Liquigas - Cannondale) +4
3. Christopher Froome (Team Sky) +7
4. Fredrik Kessiakoff (Team Astana) +9
5. Jakob Fuglsang (LEOPARD TREK) +19
6. Bauke Mollema (Rabobank ProTeam) +36
7. Maxime Monfort (LEOPARD TREK) +1.04
8. Juan Jose Cobo (Geox-TMC Transformers) +1.27
9. Daniel Moreno (Katjusja) +1.52
10. Haimar Zubeldia (Radio Shack) +1.53

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Mest lest på Sport

Annonsebilag