*Nettavisen* Sport.

Angrer bittert på Liverpool-salg

Foto: Neal Simpson (PA/Scanpix)

Nå ber David Moores de amerikanske eierne slutte å la supporterne lide.

26.05.10 14:01

For tre år siden solgte David Moores Liverpool FC til amerikanerne George Gillett jr. og Tom Hicks. Etterpå er det meste gått galt.

Liverpool er nedsyltet i gjeld, og skylder nå 351 millioner pund. Nye stadionplaner er lagt på is.

Og ikke minst har det sportslige forfallet har vært dramatisk. Champions League-vinnerne fra 2005 endte helt nede på en katastrofal sjuendeplass i Premier League denne sesongen.

KOMMENTAR: Liverpools eneste håp

Innrømmer tabbe
Nå innrømmer Moores at det var en tabbe å selge klubben til Gillett og Hicks. I et åpent brev til The Times oppfordrer han dem til å få fortgang i salget av klubben, skriver TimesOnline.co.uk .

Moores ber dem tre til side, for å få slutt på supporternes lidelse. Han mener de er i ferd med å ødelegge en internasjonalt kjent sportsinstitusjon, og appellerer til duoens moralske samvittighet.

David Moores har ingen problemer med å erkjenne at George Gillett jr. og Tom Hicks har brukt, eller rettere sagt misbrukt, sitt eierskap på en måte han ikke hadde forutsett.

I det åpne brevet forklarer Moores også hvorfor han måtte selge Liverpool FC. Han ser ingen grunn til å beklage, fordi han mente det var i klubbens beste interesse, men har ingen problemer med å erkjenne at han angrer bittert på hvem han til slutt solgte til.

- Har vært tøft
Siden han gikk ut av styret for et år siden, har Moores holdt seg unna Anfield.

- Det har vært tøft å sitte på sidelinjen å se klubben jeg elsker få den ene trøkken etter den andre, skriver han åpenhjertig i brevet.

Enn så lenge har det imidlertid ikke dukket opp potensielle kjøpere som er i nærheten av å kunne innfri amerikanernes krav.

Sjekk siste fotballnytt her!
Sjekk siste sportsnytt her!

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.