Da Alexander Kristoff fikk beskjed om at han var ferdig i det amerikanske BMC-laget, fikk han blant annet høre at han ikke var dedikert nok.

Den norske 25-åringen hadde levert to solide sesonger for amerikanerne, selv om det eneste seieren han fikk med seg var den norske landeveistittelen.

Ett år senere har BMC hatt en skikkelig fiaskosesong, mens Alexander Kristoff nyter større suksess enn noen gang.

Katjusja-rytteren har sopet inn to seirer og en OL-bronse, i tillegg til en rekke gode plasseringer i mange forskjellige ritt.

Per dags dato er han hos anerkjente CQ-ranking ranket som verdens 36. beste syklist. Dette er det kun to syklister hos BMC som matcher, Tejay Van Garderen (18) og Cadel Evans (24).

Kun én som vinner som Kristoff
Samtidig er det kun én syklist på BMC som kan skilte med to seirer på fellesstarter, nemlig Alessandro Ballan.

Evans står riktig nok med tre triumfer, men den ene er tempo og den andre er sammenlagtseieren i Critérium International.

Da procycling.no gjorde Kristoff oppmerksom på det vi nå har nevnt, hadde han følgende kommentar.

- Det er litt morsomt. De ville jo ikke gi meg ny kontrakt, så det er morsomt å se at de tok feil. Men jeg tenker ikke så mye på dette. Jeg tenker mest på mitt nye lag, men de burde kanskje signert meg igjen, forteller Kristoff til procycling.no.

(Artikkelen fortsetter under bildet)

Vil jobbe med temposyklingen
Mange ble overrasket over den gode tempokjøringen til Kristoff under Danmark rundt. Det ble på mange måter hovedpersonen selv også.

- Jeg har ikke trent på tempo siden før giroen. Jeg tror nok at jeg kan forbedre meg der. Jeg må jobbe med det i vinter, slik at jeg taper mindre i løp som Danmark Rundt, De Panne og Eneco Tour.

De tre løpene er alle ritt hvor nordmannen kunne fått en fremskutt plassering med god tempokjøring. Han klarte dette i Danmark, som hadde en noe kortere tempo (14,5 kilometer) enn Eneco Tour (17,4 kilometer). Tempoen i Driesdaagse De Panne var bare 200 meter lenger enn i Danmark.

Kristoff har ikke noen god forklaring på prestasjonen i Danmark.

- Jeg tror det var fordi jeg var i god form, avslutter han overfor procycling.no.