Gå til sidens hovedinnhold

Angrer du nå, Ferguson?

Carlos Tevez er den heteste spilleren i Premier League!

MANCHESTER CITY - BLACKBURN 4-1: Den 25 år gamle argentineren scoret tre av målene da Blackburn Rovers ble påført sitt niende strake tap.

Morten Gamst Pedersen spilte fra start, men kunne ikke forhindre at Lancashire-klubben ble værende på 13.-plass, bare tre poeng over to av de tre lagene som ligger under nedrykksstreken.

Vadsøgutten snappet våkent ballen fra Vincent Kompany dypt inne på Citys halvdel da 20 minutter gjensto å spille. Gamst Pedersen skrudde deretter ballen elegant inn i det bortre hjørnet bak en sjanseløs Shay Given.

Det var likevel for sent for å hindre tap.

Målene renner inn
Carlos Tevez mottok før kampen trofeet som beviser at han var månedens beste spiller i desember, og brukte de neste par timene på å vise hele verden at han ønsker den samme utmerkelsen i januar.

25-åringen har scoret ti mål på sine sju siste ligakamper.

Det irriterer nok Sir Alex Ferguson, som hadde den tidligere West Ham-spilleren i sin Manchester United-stall forrige sesong, men ikke ville betale den prisen som spissens kontroversielle, private eiere krevde.

Nå sliter United med skade på Dimitar Berbatov og en tynn spissrekke, mens Citys angrep er godt nok til å holde Robinho på innbytterbenken.

- Jeg kjenner ikke hele historien. Men da jeg var i Italia og så ham på tv, mente jeg at han var en god spiller. Jeg ville hente ham til Inter, og forhørte meg om han, men det var selvfølgelig umulig fordi han var i United. Det er spesielt å score tre mål, tre veldig gode mål, men alle vet hvor god han er, sier Mancini ifølge Press Association.

Kampens store prestasjon var det imidlertid ikke Tevez som sto for.

En ny Maradona?
Kampuret på City of Manchester Stadium viste 38,46 da en "ny Maradona" ble født. To Blackburn-spillere satte press på Micah Richards idet den råsterke 21-åringen mottok pasningen fra Pablo Zabaleta midt på egen banehalvdel.

Den første berøringen brukte Richards til å få kontroll på ballen. Han er tross alt en forsvarsspiller. Den andre berøringen spilte ballen ut av den pressede situasjonen. Den tredje satte Morten Gamst Pedersen ut av spill.

Så løp Richards rett og slett fortere med ball enn Rovers' midtbaneduo Steven N'Zonzi og Keith Andrews klarte uten. Nå var han plutselig midt inne på Blackburns banehalvdel.

Den niende berøringen brukte han til å spille ballen videre til Benjani, som vendte opp og skjøt - i stolpen. Det var ikke mer enn fortjent at ballen spratt tilbake til Micah Richards, som fra hjørnet av femmeteren enkelt ekspederte den i mål 11 sekunder etter at han fikk ballen av Zabaleta.

Det var den perfekte avslutningen på et utrolig raid.

Brasiliansk skole
Diego Maradonas berømte mål mot England i 1986 var kanskje mer basert på teknikk og Richards' var kanskje mer basert på kraft, men begge målene fungerer utmerket som påminnelser om hvor vakker fotballen kan være.

Richards har faktisk fått deler av fotballutdannelsen gjennom en brasiliansk fotballskole i Leeds, og det er vel grunn til å tro at denne tekniske treningen har inspirert Richards vel så mye som videoklipp av gamle forsvarsklipper som Tony Adams og Martin Keown.

Manchester City tok ledelsen gjennom Carlos Tevez bare sju minutter ut i denne ligakampen, da Blackburns målvakt Paul Robinson på klønete vis mistet ballen etter et tilsynelatende ufarlig hjørnespark fra Martin Petrov.

Benjani sto også her for den siste pasningen, akkurat som han gjorde da Carlos Tevez økte til 3-0 like etter pause. Den lille, store argentineren skrudde ballen lekkert forbi Robinson fra 17-18 meters hold.

Også det tredje målet til Tevez kom fra 17-18 meters hold, og også denne gang ble ballen sendt i mål med en utsøkt beherskelse.

Fortsatt perfekt
Den gode starten til Roberto Mancini vokste seg med andre ord enda bedre. Italieneren har nå vunnet fire kamper av fire mulige etter at han overtok managerjobben fra Mark Hughes.

City vant 2-0 mot Stoke i Mancinis debut, før Wolves ble slått 3-0 i neste kamp og Middlesbrough ble beseiret med 1-0 i den tredje, som var i FA-cupen.

Mandagens seier fører Manchester City opp på 38 poeng og fjerdeplass i Premier League, fire poeng bak serietreer Arsenal og sju poeng bak serieleder Chelsea. Tottenham på femteplass er imidlertid kun ett poeng bak City.

Sjekk siste fotballnytt her!
Sjekk siste sportsnytt her!

Kommentarer til denne saken