West Ham – Everton 1-3:

Alex Fergusons gutter sleit med å score mål i dagens batalje mot Arsenal. Kanskje angrer skotten på at han lot Louis Saha gå nærmest gratis til Everton i sommer.

For franskmannen var den store helten da Everton snudde et tilsynelatende sikkert tap til en overbevisende seier mot West Ham i ettermiddag.

Kjedelig start
Starten på Upton Park var ikke veldig underholdende og det var få sjanser i den første omgangen. Foruten en stor sjanse i det første minuttet til Everton, var det West Ham som skapte det som var i førsteomgangen.

Men ingen mål og dermed var lagene like langt. Og det lå ikke akkurat mål i lufta da dommeren blåste av omgangen.

West Ham tok ledelsen

En rolig start på andreomgangen var som forventet. Ingen av lagene så ut til å ha det som skulle til for å score.

Inntil West Ham våknet. Scott Parker la ballen til rette for Jack Collison. Waliseren skrudde ballen nydelig forbi Tim Howard. 1-0 til West Ham og det så unektelig lysere ut for the Hammers.

Skulle de ta tre viktige poeng på hjemmebane?

Saha-show
Det så absolutt ut til at West Ham skulle ta alle poengene. Men så var det denne Saha. Han ville det annerledes og kjørte i gang et show som var verdt inngangspengene alene.

Først slo han et flott innlegg. I feltet var Joleon Lescott kommet. Den engelske landslagsspilleren headet ballen forbi Robert Green. Det sto 1-1 og det var nesten ti minutter igjen av kampen.

Så dukket Saha opp igjen. Et lavt innlegg inn i boksen og der sto franskmannen. Han dunket ballen via en motspiller og retningsendringen lurte Robert Green. 2-1 til Everton, og West Ham så ut til å miste alt.

Og det gjorde ikke sakene bedre da West Ham mistet ballen på egen banehalvdel. Saha fikk fatt i ballen, la til rette og fyrte av et skudd mot Green. Ballen fikk en sprett og lurte keeperen nok en gang. 3-1 og Saha hadde snudd det nærmest på egenhånd.

Og mens Alex Ferguson kanskje angrer på at han lot spissen sin gå i sommer, gnir nok David Moyes seg i hendene. Everton-manageren har kanskje gjort et kupp.

Det sikret han i alle fall tre poeng i dag.

Her får du flere fotballnyheter
Klikk her for full oversikt over sportsnyhetene!

Vil du ha sportsnyheter tilsendt på mobilen? Send SPORT START til 1930. Tjenesten koster 2,- per melding.