Gå til sidens hovedinnhold

- Angrer ingenting

Men Martin Johnsrud Sundby medgir at medisin ga ham en falsk følelse.

Han er sesongens komet i norsk langrenn. 30. november vant han sitt første verdenscuprenn, og utover førjulsvinteren imponerte Martin Johnsrud Sundby såpass at Nettavisen spådde ham som vinner av Tour de Ski.

Slik gikk det imidlertid ikke. 24-åringen fra Røa gikk gode enkeltløp, men var aldri med i tetkampen. Til slutt ble han nummer åtte.

Og siden har ingen sett ham.

Falsk følelse
- Det har vært utrolig kjedelig å se NM på TV. Jeg skulle veldig gjerne ha vært med, sier Martin Johnsrud Sundby.

Men i realiteten var det aldri aktuelt. Fordi det ville ha vært stikk i strid med all sunn fornuft, VM-formen tatt i betraktning.

- Jeg har hangla helt siden Tour de Ski, erkjenner Johnsrud Sundby, som slet mer underveis enn det han ville innrømme utad. Og det er astmaen som er problemet.

- Jeg var irritert i lungene allerede før jeg dro ned, og fikk et klima i Oberhof som var maksimalt ugunstig for meg. Derfor var jeg utrolig astmatisk under hele Touren. Jeg brukte medisiner for å komme til start, og det gir en falsk følelse av at ting fungerer.

Rått grunnlag
- Angrer du på at du fullførte Tour de Ski?

- Nei, jeg angrer ingenting. Jeg føler at jeg fikk gått fire veldig gode distanserenn, men dessverre også tre elendige sprinter. Jeg må gjøre noe med sprintferdighetene mine hvis jeg skal ha noen sjanse sammenlagt neste år.

- Så du frykter ikke for VM-formen?

- Faktisk ikke. Jeg har egentlig fått trent bra de siste ukene, med mye rolig langkjøring. Jeg føler at formen fortsett er god, og så har jeg et treningsgrunnlag fra i sommer som er helt rått.

Medaljehåp
Fram mot VM følger Martin Johnsrud Sundby omtrent samme opplegg som for eksempel Marit Bjørgen. Det vil si at han går verdenscup i Otepää kommende helg, men prioriterer høydetrening framfor verdenscup i Rybinsk.

Derigjennom håper han å prikke inn en form som gjør at han får gå minst tre distanser i VM.

- Før sesongen trodde jeg at duatlon (fellesstart med skibytte) skulle være min sterkeste distanse. Jeg håper fortsatt å få gå den, men nå er jeg vel nødt til å si at det er 15 km klassisk jeg har størst forhåpninger til. Der går jeg for medalje. Og så hadde det selvfølgelig vært utrolig morsomt å få gå stafetten, sier Martin Johnsrud Sundby.

Les flere skisaker i Nettavisens vintersportsmagasin
Klikk her for full oversikt over sportsnyhetene

Vil du ha sportsnyheter tilsendt på mobilen? Send SPORT START til 1930. Tjenesten koster 2,- per melding

Les sportsnyheter på mobilen: Send NETT til 1930 (gratis bokmerke).

Kommentarer til denne saken