VÅLERENGA – SARPSBORG 08 2-0:

ULLEVAAL STADION (NETTAVISEN): Martin Andresen har ett stort forbilde. Barcelona. Den spanske klubben scorer mål – 95 i La Liga forrige sesong.

Ballen har ikke rullet mot nettet like mange ganger for Vålerenga denne sesongen. På langt nær. Oslo-klubben, som scoret flest mål i Tippeligaen forrige sesong, lider av en alvorlig spisskrise.

Yssouf Koné, som har slitt med en kneskade, har ikke kommet tilbake på banen like fort som Andresen håpet, og Morten Berre er også ute.

Dermed hadde det vært passende med en Mostafa Abdellaoue på innbytterbenken.

Men Mos, som er lillebror av Mohammed Abdellaoue, ble lånt ut til Tromsø før sesongen.

- Jeg angrer nok på at jeg leide ut Mos. Hvis vi hadde visst hvor tynt det kom til å bli på den plassen, hadde vi ikke leid han ut. Vi trodde at Koné og Berre ville bli friske til sesongstart, samtidig som vi trengte at Mos skulle spille fast og at Håvard Nielsen skulle få de innhoppene Mos fikk i fjor, så vurderingen var logisk riktig. Men det ble jo feil, innrømmer Andresen.

- Mos hadde spilt alle kampene for oss nå.

- Årsbeste
Mot Sarpsborg på Ullevaal var det Bojan Zajic og Mohammed Fellah, ingen av dem rene spisser, som fikk ansvaret på topp.

Det fungerte fantastisk bra.

Vålerenga eide kampen lekent, og viste stadig fram lekre Barcelona-tendenser. Før det var spilt sju minutter, hadde Enga produsert tre store målsjanser.

- Det fungerte veldig bra med Zajic og Fellah på topp. Vi har stor intensitet over hele banen i førsteomgangen, og vi dominerer kampen veldig. Vi klarte å spille Sarpsborg lave, og på små flater er Zajic og Fellah veldig gode. Når det ble større rom og gutta ble slitne, var vi ikke like gode, hevder Andresen, som ikke er i tvil om hvor på skalaen han plasserer kampen.

- Det her var årsbeste. Førsteomgangen var kjempebra. Da fremstår vi akkurat slik som vi skal fremstå.

Zajic scoret fra cornerflagget
1-0-scoringen kom etter fantastisk spill av hjemmelaget – et vakkert Barca-mål, om du vil. Etter flere flotte trekk, endte ballen opp hos Fellah, som enkelt plasserte kula i åpent mål.

Etter pause fikk Klanen endelig se Koné på gressmatta. Spissen ble byttet inn for første gang denne sesongen, og var tydelig utenfor kamptrening.

- Koné viste seg absolutt fram, men vi kan ikke forvente toppform av han enda. Skaden hans var ganske kraftig. Han er nok ikke tilbake i toppslag før om noen måneder, forteller VIF-treneren.

Men comebacket kunne fort ha blitt en eneste stor suksess. På en corner fra Zajic så det nemlig ut til at Koné sparket ballen inn mellom stengene, men 2-0-scoringen ble kreditert Zajic. Reprisen viste nemlig at serberen sendte ballen direkte i mål fra cornerflagget.

- Fortjent at vi taper
Dermed endte det meget fortjent 2-0 til Vålerenga på eget gress. Klubben klatret til tabellens ellevteplass, med kun ti spilte kamper. Enga er dessuten det tippeligalaget som har spilt færrest hjemmekamper.

Sarpsborg konstaterte at de fortsatt sliter på bortebane, og har ennå til gode å vinne på fremmed arena.

- Vi lykkes ikke her i dag, og det er fortjent at vi taper 2-0, oppsummerer Sarpsborg-trener, Roar Johansen.

HTML EMBED