RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Anja Andersen er ferdig med håndballen

Anja Andersen er ferdig med håndball. FOTO: NTB scanpix
Anja Andersen er ferdig med håndball. FOTO: NTB scanpix Foto: Håkon Mosvold Larsen (NTB scanpix)
Sist oppdatert:
Gir seg med sporten hun elsket.

Dansk TV 2 meldte på sine sider i går kveld at en av tidenes kvinnelige håndballspillere gir seg med sporten hun herjet i på 90-tallet.

- På det nåværende tidspunketet kan jeg ikke forestille meg at jeg noensinne kommer tilbake til den, skriver Andersen i en sms til danske TV 2.

Etter at hun la opp som håndballspiller har Andersen vært tilknyttet DHG Odense som trener.

Det skulle i utgangspunktet være en midlertidig avslutning, men Andersen skal ha uderstreket til BT at avgjørelsen er endelig.

Den danske håndballyndlingen fikk 133 kamper for de røde og hvite, og banket inn utrolige 726 mål i løpet av landslagskarrieren.

Anja Andersen ble i sin tid som spiller OL-mester med Danmark i 1996. Hun vant også EM og VM. Her hjemme huskes hun godt for flere sesonger i Bækkelaget på midten av 1990-tallet.

Etter at Andersen måtte avslutte sin strålende spillerkarriere på grunn av en hjertelidelse har hun hatt stor suksess som trener for kvinnelag. Hun gjorde Slagelse til en seiersmaskin som vant mesterligaen tre ganger og ble dansk mester like mange ganger.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen Sport her og få flere ferske sportsnyheter i feeden din!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere